Bucureştiul se apropie de Scenariul Roşu. Avertismentul medicului Adrian Marinescu: Peste tot există o creștere a numărului de cazuri

Bucureştiul se apropie de Scenariul Roşu, rata de infectare ajungând joi la 2,79 cazuri la mia de locuitori. Medicul Adrian Marinescu spune că peste tot există o creştere a numărului de cazuri de coronavirus.

05 mart. 2021, 12:31
Bucureştiul se apropie de Scenariul Roşu. Avertismentul medicului Adrian Marinescu: Peste tot există o creștere a numărului de cazuri
Bucureştiul se apropie de Scenariul Roşu. Avertismentul medicului Adrian Marinescu: Peste tot există o creștere a numărului de cazuri

Bucureştiul se apropie de Scenariul Roşu. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, joi, rata de infectare a ajuns în Capitală la 2,79 de cazuri la mia de locuitori.

Bucureştiul se apropie de Scenariul Roşu. Avertismentul medicului Adrian Marinescu

„Este destul  de clar că peste tot există o creștere a numărului de cazuri. Sunt mai mulți factori. Pe de o parte vorbim despre noile tulpini, dar și despre reluarea anumitor activități, nu doar de deschiderea școlilor, dar și activitatea restaurantelor și barurilor. Luându-le pe toate împreună, influențează aceste creșteri care nu sunt exponențiale, au fost pas cu pas în ultimele săptămâni. Era de așteptat că la un moment dat se pot schimba și scenariile.

Trebuie să plecăm de la o realitate. Virusul cu cât timp stă mai mult în circulație, este clar că suferă mutații și până la urmă ceea ce ne interesează este că campania de vaccinare pe care am face-o într-un timp scurt, împreună cu măsurile de prevenție, ar trebui să reducă cât se poate de mult virusul din circulație. Să nu mai lăsăm să apară și alte mutații. E clar că de aici se pleacă. Dacă el rămâne în circulație apar alte mutații, alte variante virale și sigur, la un moment dat aceste variante virale interferă și cu vaccinul. Nu avem încă suficiente date, dar lucrul acesta se poate întâmpla, motiv pentru care toate campaniile de vaccinare iau în calcul ca la un moment dat să fie un update pentru vaccin, peste un timp.” a explicat Adrian Marinescu la RealitateaPlus.

Citeşte şi Încă un mare oraş intră în SCENARIUL ROŞU în România. Restaurantele, cafenelele și școlile s-ar putea închide!

Bucureștiul a ieșit din „scenariul roșu” și a intrat în „scenariul galben” pe 20 ianuarie 2021.

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, joi, 4.271 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în România. Aproape 100 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit, iar numărul pacienţilor la ATI a ajuns la 1.070, cel mai mare număr din ultima lună şi jumătate.

Cele mai multe cazuri sunt înregistrate la Bucureşti – 643, iar incidenţa a ajuns la 2.79 în Capitală. Cinci judeţe sunt deja în scenariul roşu.

Pe teritoriul României, 44.712 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.011 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.327 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 120 de persoane.

Citeşte şi Florin Cîţu respinge solicitările HORECA: „Restaurantele se închid în scenariul roşu”