Bucureştiul şi judeţul Ilfov intră pe lista roşie a Spaniei. Noi condiţii de călătorie pentru români

Din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus, Bucureștiul și Ilfovul intră pe lista roșie a Spaniei. Astfel, cei care vor să călătorească în Spania trebuie să prezinte certificatul de vaccinare sau intră în carantină.

30 aug. 2021, 13:23
Bucureştiul şi judeţul Ilfov intră pe lista roşie a Spaniei. Noi condiţii de călătorie pentru români

Bucureştiul şi judeţul Ilfov intră pe lista roşie a Spaniei. Începând de luni, 30 august, la îmbarcarea pe cursele aeriene spre Spania, pasagerii care provin din București sau județul Ilfov trebuie să prezinte certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei. Măsura este valabilă până pe 5 septembrie.

Bucureştiul şi judeţul Ilfov intră pe lista roşie a Spaniei

Citeşte şi Focare de coronavirus în Galaţi. 10 persoane confirmate, una singură era vaccinată

Ambasada României în Spania anunţă că Bucureştiul şi judeţul Ilfov intră pe lista roşie, iar restul României rămâne pe lista verde.

”Începând din 30 august, la îmbarcarea pe cursele aeriene, pasagerii provenind din oraşul Bucureşti sau judeţul Ilfov trebuie: să prezinte certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei; să completeze formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es”, transmite Ambasada României în Spania.

Sunt exceptaţi minorii sub 12 ani de la prezentarea certificatului digital european, însă se menţine obligativitatea completării formularului electronic de către un adult pentru aceştia.

Pentru călătorii către Spania provenind din celelalte zone ale României, se menţin condiţiile anterioare care prevăd doar completarea formularului electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es

De asemenea, cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie sa prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toți cei care au varsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte ca au avut Covid-19 in ultimele 6 luni.

Conform celor mai recente date, rata de infectare în Ilfov este 0,89, iar în Bucureşti este 0,74.

Până luni, 30 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.097.452 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.054.417 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 699 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Citeşte şi EXCLUSIV Andrei Baciu, anunţ de ultimă oră despre a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului: „Încep şedinţele de lucru pe această temă”