„Bucureştiul vechi în detalii”, expoziţie de fotografie, între 17 şi 30 septembrie, la ICR

O expoziţie de fotografie a artistei Paula Craioveanu, intitulată "Bucureştiul vechi în detalii", va fi prezentată, în perioada 17 - 30 septembrie, la sediul Institutului Cultural Român din Bucureşti, informează instituţia.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 19:17
„Bucureştiul vechi în detalii”, expoziţie de fotografie, între 17 şi 30 septembrie, la ICR

Expoziţia de fotografie va fi vernisată luni, la ora 19.00, în prezenţa lui Nicolae Lascu, profesor doctor la Departamentul de Istoria şi Teoria Arhitecturii şi Conservarea Patrimoniului, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti.

Expoziţia reuneşte 20 de lucrări în care artista surprinde elemente specifice stilurilor arhitecturale care se regăsesc în Bucureşti – neoromânesc, neoclasic, eclectic, art nouveau, art deco, modernist.

Istoria selectivă şi personală a Bucureştiului este ilustrată de Paula Craioveanu prin ferestre, porţi, ancadramente, frontoane, profiluri, cariatide, atlanţi, copertine, cupole, medalioane, basoreliefuri.

Accesul publicului la expoziţie este liber.

Paula Craioveanu este absolventă a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti şi doctorand în arte vizuale la Universitatea Naţională de Arte. Dubla formaţie profesională o determină pe aceasta să privească oraşul atât cu rigoarea arhitectului, cât şi prin ochii artistului care descoperă armonia, ritmul, proporţia, detaliul în arhitectura veche a oraşului.