Bucurie fără margini pentru Medana, soția lui Alin Oprea, după nuntă. Primul ei volum de poezii a avut un succes răsunător. ”Nici prin gând nu mi-a trecut că voi ajunge atât de departe”

Succes răsunător pentru Medana, soția lui Alin Oprea, la scurt timp de la nuntă. Tânăra și-a lansat primul volum de poezii, iar impactul asupra publicului a fost uimitor.

25 oct. 2023, 13:37

Alin Oprea are toate motivele să fie mândru de soția sa. Pe lângă faptul că Medana este o femeie frumoasă, cu un suflet mare, plin de bunătate și empatie, aceasta este și foarte talentată.

Dragostea pentru Alin Oprea i-a scos la suprafață talentul și i-a dat curajul să scrie numeroase poezii, pe care i le-a dedicat chiar bărbatului iubit.

Primul volum de poezii semnat de Medana Oprea, ”Povestea Eternei Iubiri”, a fost lansat chiar în cea mai importantă zi din viața ei și a lui Alin Oprea, în ziua nunții lor. Astfel, toți cei prezenți au luat parte la momentul plin de emoție și bucurie în care Medana a stat în fața publicului și a vorbit despre cartea pe care i-a dăruit-o soțului ei. De altfel, și invitații au primit în dar această carte scrisă cu atât de multă pasiune.

Într-un interviu, în exclusivitate pentru RomâniaTV.net, Medana Oprea ne-a vorbit despre primul ei volum de poezii, premiul primit și despre succesul venit odată cu acesta.

Primul meu volum de poezii, Povestea Eternei Iubiri, apărut la Editura Ecou Transilvan a fost publicat ca dar de nuntă pentru soțul meu, Alin Oprea. Doamna Nadia Farcaș a făcut aproape imposibilul ca acest volum să fie finalizat până la nunta noastră. La debut am avut marea surpriză să fiu premiată cu premiu literar pentru debut în poezie, la Festivalul Internațional Literar de către domnul doctor Victor Constantin Măruțoiu, care mi-a și făcut recenzia cărții și care este un mare profesionist în ale scrisului, membru al Uniunii Scriitorilor”, a declarat Medana Oprea.

Și asta nu e tot, pentru că, la doar două săptămâni de la nuntă, în timp ce se aflau în luna de miere, Medana Oprea a fost copleșită de vestea primită. Frumoasa soție a lui Alin Oprea a avut șansa de a fi invitată la Festivalul de Carte și Arte, Culturo, de la Madrid, aici unde a fost apreciată și lăudată de specialiștii în domeniu.

‘După nuntă, la 2 săptămâni, am plecat în luna de miere în Tenerife. Conjunctura a fost de asemenea manieră încât m-am trezit că sunt invitată de către Mircea Florescu la un mare Festival de Carte și Arte, CULTURO, la Madrid, unde au participat cei mai bine cotați scriitori români, veniți din toată Europa și scriitori spanioli consacrați. Am fost surprinsă și bucuroasă în același timp.

La întoarcerea din Tenerife, eu am rămas la Madrid, iar Alin a fost nevoit să ajungă în țară pentru că avea evenimente la rândul lui. Lansarea cărții mele a avut lor la Madrid/Jarama, unde gazda a fost domnul Sorin Mușa. A fost un mare succes și o mare onoare pentru mine faptul că am participat și eu alături de cei mai valoroși scriitori, la acest festival CULTURO. În prima zi l-am avut alături de mine pe marele poet Adrian Suciu (membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști și Membru al Uniunii Scriitorilor), care are scrise peste 30 de cărți și care mi-a prezentat cartea cu profesionalismul caracteristic.

A doua zi, la lansare am avut marea onoare să fiu reprezentată de un mare om de cultură, Antonio Calderon de Jesus, critic de artă, jurnalist profesionist UNESCO/A.C.P.I. Asociația Ibero-Americană a Corespondenților de Presă, Director de presă internațională al revistei Pacifico, revista Americii și a Lumii. Am fost onorată să o am alături și pe doamna Mariana Feride, care este președinta Uniunii Scriitorilor din Spania. Acești oameni trăiesc pentru cultură și sunt un exemplu demn de toată admirația pentru că, din păcate, sunt pe cale de dispariție astfel de personalități cu valori umane reale”, ne-a mai spus Medana Oprea.

Munca depusă și dragostea cu care soția lui Alin Oprea a scris volumul de poezii au fost încununate cu multă apreciere, respect și cuvinte demne de toată lauda de toți cei care i-au citit creațiile.

Printre cei care și-au exprimat prețuirea pentru talentul Medanei Oprea se numără și unul dintre nașii ei de cununie, marele psihoterapeut Menis Yousry, dar și îndrăgita noastră artistă, Corina Chiriac, bună prietenă cu Alin Oprea și talentata lui soție.

‘Nici prin gând nu mi-a trecut că în doar 2 săptămâni de la publicarea volumului meu de poezii voi ajunge atât de departe și în preajma unor astfel de personalități. Și doamna Corina Chiriac, marea noastră artistă, și nașul meu, Menis Yousry, și-au pus amprenta pe volumul meu de poezii, scriindu-mi câteva rânduri pe coperta cărții. Mai important decât orice, pentru mine este prietenia lor și faptul că m-au îndrăgit și mi-au fost alături chiar la început de drum în domeniul literar niște oameni atât de valoroși, cum sunt toți cei menționați mai sus. Am scris din suflet, cu suflet și pentru suflet, iar asta a trecut prin filtrul sufletului celor care mi-au citit poezia’‘, a spus Medana Oprea pentru RomâniaTV.net.

CITESTE SI: EXCLUSIV / Medana Oprea, ultimele detalii înainte de nunta anului. Marele eveniment va avea loc în curând. ”Emoțiile ne copleșesc. Alin a avut nopți la rând în care dormea doar câte 4 ore”