Bucurie mare în familia adolescentei care și-a pierdut brațele în accidentul din Pașcani. Alexia va fi externată, își va petrece Revelionul acasă

În pragul Anului Nou se întâmplă și minuni. Alexia, adolescenta care și-a pierdut brațele în accidentul din Pașcani, dar pe care medicii i le-au replantat, se întoarce acasă și își va petrece Revelionul alături de familie.

31 dec. 2022, 12:12
Bucurie mare în familia adolescentei care și-a pierdut brațele în accidentul din Pașcani. Alexia va fi externată, își va petrece Revelionul acasă

Alexia e o adolescentă foarte curajoasă și determinată să facă tot ce ține de ea pentru a se recupera cât mai rapid. După numeroasele intervenții chirurgicale la care a fost supusă în ultimele săptămâni, adolescenta a făcut primii pași pe holurile spitalului.

Tânăra în vârstă de 15 ani a ajuns de urgență în spital după accidentul de autocar din Pașcani. Ambele brațe i-au fost inițial amputate, însă în urma mai multor operații pe care le-a suferit acum are din nou brațe. Prima operație, în urma căreia medicii i-au replantat brațele, a durat nu mai puțin de 20 de ore.

După două săptămâni grele petrecute în spital, medicii au decis ca Alexia să meargă acasă fiindcă situația ei s-a îmbunătățit considerabil, iar acum este în afara oricărui pericol. Familia este în culmea fericirii ca vor putea petrece cu toții Revelionul împreună.

Citește și Minune în familia Alexiei chiar înainte de Anul Nou. Adolescenta cu aripile frânte a făcut primii pași în spital. „Se spune că omul sfinţeste locul!”

„A fost emoţionant şi am izbucnit în plâns atunci când fetiţa a făcut primii paşi. Ea va redeveni acea fetiţă care a fost tot timpul. Am început sărbătorile cu o dramă, o dramă foarte mare şi se pare că încheiem anul cu cea mai mare bucurie posibilă. Este incredibil, noi nu ne aşteptam să plecăm atât de repede acasă”, a declarat Valentina Tudose, mama Alexiei, potrivit Redacția.ro.

Alexia și familia ei au avut parte de un adevărat miracol de sărbători. „Dumnezeu i-a dat o a doua șansă”

Deși aflată într-o situație foarte dificilă și greu de acceptat, Alexia a fost în toată această perioadă cea care și-a încurajat constant familia că totul va fi bine. Mama copilei a povestit că abia aștepta fiecare operație fiindcă era convinsă că în acest fel cresc șansele ca ea să aibă din nou o viață normală.

„A fost șansa ei ca ambele brațe să-i fie salvate. În toată drama care s-a întâmplat acolo, Dumnezeu a avut grijă de ea, Dumnezeu i-a dat o a doua șansă, pentru că toate s-au derulat atât de rapid, totul a fost în favoarea ei. E ca un puzzle în care totul s-a potrivit perfect, fiecare a avut rolul lui, bine definit. Fiecare a acționat fix când a trebuit. E ca o minune, nouă așa ni se pare a fi, o minune.

Astfel de situații sunt extrem de rare, cele în care o persoană să aibă mâinile amputate și să poată fi ambele salvate. E o minune să ajungi la timp la spital și medicii să hotărască că vor salva ambele brațe, nu doar unul, iar operația să reușească. Nu putem să mulțumim suficient de mult. Astfel de medici ar trebui să fie cunoscuți la nivel național”, a mai spus Vali Tudose, mama fetei.

Citește și Mama Alexiei, adolescenta care și-a pierdut brațele în tragedia din Pașcani, dezvăluiri cutremurătoare: „E foarte pozitivă, abia așteaptă fiecare operație. Știe că așa e mai aproape de vindecare”

Medicii au venit și ei cu vești foarte bune, au spus că adolescenta își va putea folosi brațele în proporție de 85%, dar că e nevoie de un program susținut de recuperare și kinetoterapie-fizioterapie.