Buda: Ca absolvent de Zootehnie, îl pot înţelege pe Ponta din ce în ce mai bine

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, acuză parlamentarii USL că au boicotat sistematic dezbaterile din comisiile juridice ale Parlamentului privind proiectul de lege pentru introducerea votului uninominal majoritar. Totodată, Buda îi dă replica lui Victor Ponta în ceea ce priveşte faptul că ar fi un zootehnist pus să decidă în chestiuni juridice subtile, precum legislaţia electorală şi revizuirea Constituţiei.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 14:21
Buda: Ca absolvent de Zootehnie, îl pot înţelege pe Ponta din ce în ce mai bine

Buda susţine că Ponta nu este în poziţia de a critica puterea pentru faptul că nu a fost dezbătut în comisiile juridice proiectul de lege al opoziţiei privind sistemul de vot deoarece juriştii opoziţiei au refuzat sistemativ să participe la şedinţele convocate.

„Preşedintele PSD, Victor Ponta, fie suferă de pierderi sporadice de memorie, fie încă nu şi-a revenit după excursia exotică din Dubai, atunci când face afirmaţii cu caracter denigrator în ceea ce priveşte desfăşurarea procesului legislativ din Parlamentul României”, susţine Buda într-un comunicat de presă.

În calitatea sa de preşedinte al comisiei juridice de la Camera Deputaţilor, Daniel Buda a convocat de mai multe ori şedinţe pentru dezbaterea proiectului opoziţiei, însă greva parlamentară a USL a făcut imposibilă obţinerea cvorumului de lucru. „Aşadar această responsabilitate de nediscutare a proiectului legislativ, vă aparţine în totalitate domnule Ponta!”, susţine Buda.

Acesta îi răspunde lui Ponta şi pentru apelativul „zootehnist” pe care preşedintele PSD l-a folosit de mai multe ori la adresa sa în ultima perioadă arătând că specializarea în zootehnie îi este de folos în a-l înţelege pe liderul opoziţiei. „Faptul că sunt absolvent al unor instituţii de prestigiu din judeţul Cluj, respectiv a Facultăţiii de Zootehnie, pe lângă cea de Drept, mă ajută  să îl înţeleg tot mai bine”, spune Buda.

Ponta s-a referit de mai multe ori la faptul că Buda este absolvent al Facultăţii de Zootehnie atunci când a acuzat tergiversarea dezbaterilor la legea de introducere a sistemului electoral majoritar într-un singur tur. „Legea este depusă de un an şi blocată de domnul Buda care este zootehnist şi, care orice zootehnist, atunci când este vîrba de chestiuni juridice, le aplică aşa cum a învăţat la zootehnie”, a declarat Ponta în urmă cu o săptămână.

O afirmaţie asemănătoare a fost făcută marţi, tot pe subiectul legii electorale. „Nu a trecut tacit. Aşa ar fi trebuit, dar avem la Camera Deputaţilor, la Comisia juridică, un zootehnist, care aşteaptă întotdeauna anul agricol şi nu v-a trimis – împotriva regulamentelor Camerelor – proiectul, motiv pentru care sper să puteţi dumneavoastră să intraţi în posesia sa, eventual să îl semnăm încă o dată şi să îl trecem de Senat cu aprobarea noastră şi probabil şi a altor senatori”, a spus Ponta la întâlnirea cu senatorii USL.