Buda: Ţinta Mişcării Populare să nu fie electoratul PDL, ci oamenii nemulţumiţi de guvernarea USL

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, consideră că ţinta Mişcării Populare ar trebui să fie electoratul nemulţumit de guvenarea USL şi nu crede că o soluţie pentru ca această formaţiune să fie puternică este să ia din electoratul PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
23 iul. 2013, 10:39
Buda: Ţinta Mişcării Populare să nu fie electoratul PDL, ci oamenii nemulţumiţi de guvernarea USL

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este precupat de consolidarea PDL, pentru a rămâne un partid puternic, capabil să coaguleze electorat.

„Cred că şi colegii de la Mişcarea Populară sunt suficient de bine ancoraţi în ceea ce priveşte viaţa politică şi să nu meargă pe varianta de a lua membri şi electorat de la PDL pentru a se face ei puternici. Ţinta lor nu trebuie să fie electoratul PDL, ci oamenii nemulţumiţi de guvernarea USL. Pe mine mă preocupă astăzi consolidarea PDL. Dacă noi vom fi un partid puternic, capabil să coaguleze în jurul lui electorat, atunci vom avea de câştigat şi vom conta cu adevărat în spaţiul politic. Nu am pe nimeni în PDL Cluj care să fi plecat la Mişcarea Populară alţii decât Adrian Papahagi. Nu trebuie să privim Mişcarea Populară decât ca pe un alt actor în spaţiul politic. În mod clar, eu şi colegii mei din PDL Cluj rămânem mai departe în PDL Cluj. Sunt membru al acestui partid şi sunt preocupat de consolidarea acestui partid în spaţiul politic”, a spus Buda.

El a subliniat că PDL are propria identitate şi nu intră în preocupările sale şi ale colegilor săi soarta altor formaţiuni politice.

„Dacă viaţa, cândva, ne va aduce la aceeaşi masă sau în poziţii diferite, este o chestiune pe care o vom vedea. Deocamdată nu intră în preocupările noastre imediate ce se întâmplă cu Mişcarea Populară. Orice partid politic care are acelaşi crez politic şi respectă valorile PDL este un posibil partener. Dacă Mişcarea Populară susţine Parlamentul unicameral şi 300 de parlamentari, da, vom sta de aceeaşi parte a mesei. Noi am guvernat şi cu PNL, şi cu PSD, în politică este bine «să nu spui, niciodată, niciodată»”, a menţionat liderul PDL Cluj.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, luni, că, din ceea ce ştie ea, marţi vor fi depuse actele pentru înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară, iar Eugen Tomac a precizat, pentru MEDIAFAX, că va coordona, până la primul congres, activitatea formaţiunii.

Deputatul Eugen Tomac a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că a demisionat din PDL şi că se va alătura Mişcării Populare.