Budapesta: CIA nu a descoperit nicio ameninţare teroristă împotriva Ungariei

Budapesta dă asigurări că CIA nu a descoperit nicio amenințare teroristă concretă împotriva Ungariei.

06 apr. 2016, 09:26
Budapesta: CIA nu a descoperit nicio ameninţare teroristă împotriva Ungariei

Agenția Centrală de Informații (CIA) nu a descoperit nicio amenințare teroristă concretă împotriva Ungariei, a declarat miercuri consilierul pe probleme de securitate al premierului Viktor Orban pentru televiziunea publică M1, comentând informațiile apărute în presa poloneză care sugerau că agenția americană ar fi avertizat autoritățile ungare în legătură cu un posibil atac, relatează MTI, citată de Agerpres.

Guvernul ungar a contactat CIA în legătură cu aceste informații apărute în presă, însă nu a primit nicio confirmare în acest sens, a declarat Gyorgy Bakondi.

Citeşte şi PANAMA PAPERS: Casa de avocatură Mossack Fonseca spune că este victima unui atac informatic

Cotidianul polonez Rzeczpospolita a scris luni că Statele Unite ale Americii au avertizat Polonia că există pericolul unor atacuri simultane la Berlin, Budapesta și Varșovia.

Bakondi a afirmat că, dacă ar exista o amenințare reală, atunci SUA ar fi avertizat Ungaria. El a adăugat că Budapesta primește cu regularitate informații de la autoritățile americane, și, la rândul lor, autoritățile ungare participă activ în cadrul cooperării internaționale între serviciile secrete.