Budapesta îşi ridică începând din 18 mai restricţiile impuse din cauza epidemiei de coronavirus

Începând cu 18 mai vor fi ridicate, gradual, restricţiile impuse în Budaptesta, potrivit anunţului făcut sâmbătă de prim-ministrul ungar Viktor Orban. 

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 14:56
Budapesta îşi ridică începând din 18 mai restricţiile impuse din cauza epidemiei de coronavirus

În urmă cu două săptămâni, Guvernul a ridicat anumite restricţii în afara capitalei, permiţând redeschiderea magazinelor şi teraselor localurilor, fără un orar fix, dar şi a piscinelor în aer liber. Purtarea măştilor a rămas obligatorie în magazine şi în transportul public.

„A devenit clar că am reuşit să gestionăm curba epidemiologică şi în Budapesta. Astfel, putem trece la a doua fază defensivă şi în Budapesta, cu precauţie”, a spus Orban într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook. 

Citeşte şi: Focar de coronavirus la fabrica de frigidere Arctic. Încă 10 persoane au fost confirmate cu COVID-19

Şcolile rămân închise la nivel naţional până la finalul lunii mai. Potrivit unei analize Reuters, economia Ungariei este aşteptat să scadă cu 4% anul acesta din cauza crizei sanitare.

Până sâmbătă, în Ungaria – ţară cu 7,9 milioane de locuitori – au fost înregistrate 448 de decese dintre cele 3.473 de contaminări cu noul coronavirus. Din total, mai mult de 1.600 de cazuri au fost depistate în Budaptesta.