BUGET 2014. UDMR se va decide cum votează la buget după dezbaterile din plenul reunit

Deputatul UDMR Erdei Doloczki István a anunţat, marţi, în plenul reunit, că UDMR va decide cum votează la bugetul de stat pe 2014, în urma dezbaterilor din plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
03 dec. 2013, 10:57
BUGET 2014. UDMR se va decide cum votează la buget după dezbaterile din plenul reunit

Deputatul UDMR a criticat „modul alert şi imprevizibil” prin care bugetul de stat pe 2014 a fost dat în lucru, „cu termene foarte mobilizatoare şi cu depunerea de amendamente în două zile, iar dezbaterea în comisiile de specialitate tot două zile”.

„Credeţi-mă, acest lucru duce la superficialitate şi creează impresia că Parlamentul a devenit un apendice al Guvernului. Dacă nu este aşa, combăteţi-mă!”, a spus deputatul Erdei Doloczki István.

Plenul reunit al Parlamentului a început, marţi, dezbaterea proiectului bugetului de stat pe 2014.

În deschiderea şedinţei, la care şi-au anunţat prezenţa 338 de parlamentari, premierul a prezentat proiectul legii bugetului de stat.

Parlamentarii PPDD au decis să se retragă de la dezbaterile asupra proiectului bugetului de stat, a anunţat, marţi, liderul senatorilor PPDD, Harambie Voichiţoiu, arătând că speră ca acest buget să nu fie o minge de ping pong între Guvern şi Preşedinţie, între Preşedinţie şi Parlament.

„Astăzi, parlamentarii PPDD, după consultarea cu colegii noştri din teritoriu, am luat decizia extremă, dureroasă de a ne retrage de la aşa-zisa dezbatere, această mascaradă care ar fi trebuit să fie dezbaterea bugetului. Să vă dea Dumnezeu înţelepciunea să nu faceţi din bugetul României o minge de ping pong între Guvern şi Preşedinţie, între Preşedinţie şi Parlament, eventual Curtea de Conturi”, a spus Voichiţoiu.

El a arătat că filosofia bugetului este de a transfera ce a rămas în buzunarele românilor în „buzunarele fără fund ale baronilor USL” şi că toate amendamentele PPDD au fost ignorate şi respinse, după ce a existat toată disponibilitatea de dialog.

Din cele 98 de minute rezervate dezbaterilor generale, membrii PSD au alocate 40 de minute, PNL – 25 minute, PDL – 12, PP-DD – 7, UDMR – 4 minute, minorităţi naţionale – 3 minute, membrii PC – 5 minute şi parlamentarii neafiliaţi – 2 minute.