BUGETARII primesc SALARII MAI MARI începând de marţi. Lista celor care vor beneficia de majorări

Publicat: Luni, 30 Noiembrie 2015 13:25 // Actualizat: Marţi, 01 Decembrie 2015 08:56 // Sursa: romaniatv.net

Salariile tuturor bugetarilor cresc de la 1 decembrie. Astfel, de marţi, personalul din învăţământ va primi o majorare de 15%, în timp ce asistenţii sociali, ca şi angajaţii din sănătate, vor beneficia de o creştere de 25%. În acelaşi timp, lefurile tuturor celorlalţi bugetari care nu au beneficiat anterior de alte majorări vor creşte cu 10%.

De la 1 decembrie 2015, toţi bugetarii vor încasa mai mulţi bani. Atât angajaţii din educaţie, cât şi cei din asistenţă socială şi sănătate, precum şi restul bugetarilor beneficiază de majorări salariale.

Cine primeşte majorări de 25% la salariu

  • personalul din sistemul public sanitar;
  • personalul din sistemul public de asistenţă socială;
  • personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii.

Cine beneficiază de creşteri de 10% a salariului

  • personalul din administraţie publică şi locală;
  • personalul din structurile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale- jandarmerie, poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţă;
  • personalul din unităţile de cultură şi teatru;


Majorări de 15% va primi de la 1 decembrie personalul din sistemul de învăţământ, potrivit OUG nr. 54/2015 - personalul didactic, nedidactic, precum şi cel auxiliar.

Legea nr.293/2015 care stabileşte majorarea salariilor cu 10% a tuturor bugetarilor, dar şi creşterea de 25% pentru personalul din sănătate şi angajaţii din asistenţa socială,  a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial, la o zi după ce şeful statului, Klaus Iohannis, promulgase documentul prin decret prezidenţial.

CE PREVEDE LEGEA:

- Începând cu data de 1 decembrie 2015, prin excepţie de la prevederile alin.(1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare de care
beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum şi personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală
aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

- Începând cu drepturile aferente lunii decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din cadrul sistemului public de asistenţă socială, astfel cum este definit în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 70/2014 privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar şi sistemului public de asistenţă socială în anul 2015, cu modificările ulterioare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 185/2015, se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

– începând cu data de 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcțiilor de bază/salariilor funcției de bază/indemnizațiilor de încadrare de care beneficiază personalul prevăzut în Anexa nr.I – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Administraţie", Capitolul II – Unităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare din Anexa nr.II – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Învăţământ", Anexa nr.IV - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Cultură" , Anexa nr.V - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Diplomaţie", Anexa nr.VI - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Justiţie", Anexa nr.VII - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională" și Anexa nr.VIII – Reglementări specifice personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi cele aflate în coordonarea primului-ministru şi cele aflate sub controlul Parlamentului la Legea-cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare,se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015.

Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (2), cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut/solda lunară
brută/salariul lunar brut/indemnizaţia brută de care beneficiază personalul prevăzut la alin.(1) se majorează cu acelaşi procent de 10%, în măsura în care personalul respectiv îşi desfăşoară activitatea în
aceleaşi condiţii.

- Salarizarea personalului din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, serviciilor Parlamentului şi aparatului de lucru al Guvernului se stabileşte la nivelul de salarizare maxim aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului."

OUG 35/2015 prevedea, iniţial, majorarea cu 25% a salariului brut/soldei lunare brute/salariului lunar brut de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, începând cu 1 octombrie 2015 faţă de nivelul avut în luna septembrie 2015. În textul Ordonanţei se stabilea şi asigurarea unui cadru instituţional pentru includerea tinerilor specialişti din sănătate şi învăţământ în categoria persoanelor care pot închiria locuinţe realizate prin programele A.N.L.

Ordonanţa fusese adoptată de Senat, iar în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor a fost adoptat şi un amendament al PSD prin care salariile tuturor bugetarilor care nu au beneficiat în cursul anului de majorări urmează să fie mărite cu 10%. În această categorie intră personalul din administraţie, cultură, justiţie, ordine publică şi siguranţă naţională, unităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare, diplomaţie, personalul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Caselor de Asigurări de Sănătate Judeţene.

Premierul României, Dacian Cioloş, a declarat că nu este surprins de decizia şefului statului de a pormulga legea şi că măsura poate fi aplicată: "Nu mă surprinde deloc, am avut o discuţie cu dânsul (Klaus Iohannis, n. red.) şi legat de acest subiect şi i-am spus că în calculele pe care le-am făcut am inclus şi această creştere de 10 la sută şi după calculele noastre putem rămâne în ţinta de deficit de 3 la sută cu această creştere", a spus Cioloş.

loading...
20 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 feb 02:25
...asta e clar! În timp ce mulţi dintre români nu au bani nici de pâine, unii oameni o duc extrem de bine. De exemplu la unii bugetarii au fost crescute salariile. Iată câteva exemple. În ministerul Finanţelor, de exemplu, un auditor superior din corpul consilierilor pentur afaceri externe...
07 dec 13:25
Răspunde | Votează email 0 email
mihai
MAREA MARIRE..JAVRE ORDINARE..VOTATI-VA VOUA PENSII MAI MARI..ORDINARILOR
02 dec 22:32
Răspunde | Votează email 0 email
DE RETINUT!
Mama ei de matematica!

Aceste cresteri salariale sunt tot pentru smecherii din birouri (sefii mari bugetari si prietenii buni ai parlamentarilor), care au deja salariile foarte mari!

Imaginati-va un bugetar de birou ,un sef, care are deja un salariu foarte mare , undeva la 10.000 de lei,va beneficia conform legii cu o majorare de 2500 lei (25%), 1500 lei (15%) sau 1000 lei (10%), pe cand talpasul, ala care face munca adevarata ce tine statul si care branceste pe un salariu de cca 1700 de lei, va beneficia doar de 425 lei (25%) , respectiv 255 lei(15%) ori 170 lei (10%).

Ipotetic, calculand, daca s-ar mari fiecare salariu cu 10%, sa spunem, cel ce castiga in prezent 10.000 lei, in 5 ani va avea un salariu de 16105 lei ,pe cand cel ce in prezent are salariul 1700 de lei, va avea in 5 ani , cu o crestere salariala de 10% , suma de 2738. Diferenta intre cele doua categorii de persoane, aparent in acelasi serviciu fiind de 5067 lei in favoarea sefului mare(cel ascuns cu munca si raspunderea publica) .

Calculati, va rog, cresterea salariala cu 25%!

Stabiliti dumneavoastra logica si nivelul de trai! Este simplu? Nu?

Unde este echilibrul?

Mai mult decat atat, tineti cont ca aceia ce au in prezent salarii foarte mari, isi petrec concediile in afara tarii si in afara consolidarii bugetului , pe cand majoritatea bugetarilor au un concediu cu circuit inchis in Romania pentru ca atat se poate.

In concluzie, consider ca pentru majorarea salariilor , ar trebui sa fie fixata o suma stabilita pentru toti bugetarii , si nu una procentuala, suma care ii avantajeaza extrem de mult pe cate unii, iar mult mai putin pe altii , avand in vedere nivelul scazut de trai in Romania si salariul minim pe economie.

Romania are un popor inteligent ! Va multumesc !
02 dec 13:58
Răspunde | Votează email 0 email
Florin
Proiect nou, de talie mondiala!
Nu este necesara nici un fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email: [email protected]
02 dec 10:59
...personalul din unităţile de cultură şi teatru; Mai multe detalii pe :Romaniatv.net

...
02 dec 09:02
Răspunde | Votează email 0 email
luchian
dece au mariri numai ei si pensionarii nu
01 dec 18:51
Răspunde | Votează email 0 email
rodica
Cum poti face bani pe net! Usor, pas cu pas, comod, acasa la tine: asa poti invata cum poti face bani pe net! Acest curs GRATUIT te invata rapid, in numai cateva zile, cum poti face bani pe net! Oricand vrei si tu cu seriozitate acest fenomenal curs online, solicita mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
01 dec 18:05
Răspunde | Votează email -1 email
Flory
CASTIGA BANI - MUNCESTE INTELIGENT!
Viitorul tau depinde de propria ta dezvoltare personala!
O persoana isi poate schimba viitorul schimbandu-si atitudinea, crezi ca tu poti sa faci fata acestei provocari? Acum, in secolul 21, trebuie sa inveti neaparat cum sa faci bani muncind inteligent, daca vrei un viitor mai bun!
In premiera absoluta, ai acces GRATUIT la un curs online exceptional care te invata in cel mai simplu si mai clar mod cum se fac banii. Un curs care iti ofera oportunitati extraordinare!
Daca esti hotarat si ai ambitia sa faci o schimbare in viata ta, sa inveti tot ceea ce e mai folositor pentru tine, cere detalii despre curs la adresa de email: [email protected]
30 nov 22:58
Răspunde | Votează email 0 email
any
Venituri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa puteti castiga imediat bani, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected] imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa puteti castiga imediat bani, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
30 nov 22:46
...v2.0" charset="utf-8" src="//ro.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75663,area:500x150"> Citeste ce prevede legea RTV.NET....
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H