Bugete astronomice pentru sponsorizări şi protocol, la companiile de stat

Companiile de stat au prevăzute zeci de milioane de lei pentru protocol sau sponsorizări în bugetele pe 2012. Asta deşi multe din aceste companii produc pierderi acoperite de la buget.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 11:24
Bugete astronomice pentru sponsorizări şi protocol, la companiile de stat

Companiile de stat vor să cheltuiască în 2012 peste 25 de milioane de lei pe sponsorizari, publicitate şi protocol. Aşa arată o notă a Guvernului privind situaţia centralizată a bugetelor pe 2012 la 46 de companii de stat.

Dan Suciu, purtător de cuvânt al guvernului, spune că este vorba despre „cheltuielile de sponsorizare care se duc la peste 6 milioane, cheltuielile de publicitate care se duc la peste 14 milioane, aproape 15 milioane, şi cheltuieli de protocol care se duc la peste 5,2 milioane de lei”.

Deşi Guvernul Ungureanu şi-a dat seama abia la final de mandat cât de mari sunt aceste cheltuieli, chiar Executivul a aprobat prin hotărâri de Guvern bugetele acestor companii.

Bugetul Tarom, de exemplu, aprobat de Guvern în 3 aprilie, are prevăzute cheltuieli de reclamă şi publicitate de peste 8 milioane de lei şi cheltuieli de protocol de 79.000 de lei.

O altă companie de la Transporturi, Romatsa, are prevăzute în bugetul aprobat de guvern în 13 martie sponsorizări de 900.000 de lei şi cheltuieli pe protocol de 1 milion de lei. Hotărârile au fost publicate în Monitorul Oficial şi poartă semnătura primului ministru demis.