Bugete în creştere la Ministerul Public şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în 2017

Bugetul Ministerului Public va fi în anul 2017 de 1,03 miliarde lei, în creștere cu 18,5% față de anul 2016, se arată în proiectul de buget publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Bugetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) va fi în anul 2017 de 99,47 milioane lei, în creștere cu 21,34% față de anul 2016.
Iulian Tudor
23 ian. 2017, 10:16
Bugete în creştere la Ministerul Public şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în 2017

Bugetul Ministerului Public va fi în anul 2017 de 1,03 miliarde lei, în creștere cu 18,5% față de anul 2016, se arată în proiectul de buget publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Potrivit proiectului, bugetul pe anul 2017 al Ministerului Public prevede cheltuieli curente în valoare de 971 milioane lei (în creștere cu 14,62% față de execuția preliminată pentru 2016), din care 860 milioane lei pentru cheltuieli de personal (în creștere cu 14,43% față 2016) și 87 milioane lei pentru bunuri și servicii (creștere de 11,95%).

Ministerul Public cuprinde Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), DNA și DIICOT (ambele cu structuri teritoriale), 15 parchete de pe lângă curțile de apel, 43 de parchete de pe lângă tribunale și 176 parchete de pe lângă judecătorii.

Pe anul 2017, Ministerul Public propune cinci proiecte cu finanțare nerambursabilă de tip grant derulate prin PÎCCJ și două proiecte derulate de DNA, repartizate astfel: „Îmbunătățirea eficienței parchetelor din Bulgaria și România în materia gestionării situației victimelor infracțiunilor și promovarea cooperării acestor instituții cu organizațiile locale și externe pentru sprijinul victimelor” — 9.000 lei; „Punctele de contact 24/7 pentru cooperare internațională în domeniul criminalității informatice și al dovezilor electronice: promovarea de bune practici” — 5.000 lei; „Întărirea cooperării instituțiilor de aplicare a legii în domeniul livrărilor supravegheate la nivel european” — 82.000 lei; „Punerea la dispoziția unităților de parchet a formării specializate a procurorilor în domeniul instrumentelor moderne de cooperare judiciară” — 374.000 lei; „Îmbunătățirea capacității operaționale și tehnice a Direcției Naționale Anticorupție” — 353.000 lei; „Suport pentru consolidarea capacității investigative a Direcției Naționale Anticorupție” — 3.979.000 lei.

La capitolul „Construcții” a fost repartizată suma de 31,83 milioane lei, necesară menținerii unui ritm de execuție constant a lucrărilor aflate în derulare din anii precedenți și susținerea procedurilor de achiziție pentru alte lucrări la sediile Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești și Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

De asemenea, este prevăzută alocarea sumei de 80.000 lei pentru realizarea studiilor de fezabilitate aferente obiectivelor de investiții pentru care ordonatorii de credite au solicitat demararea lucrărilor, justificate de lipsa spațiilor la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila și Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. De asemenea, urmează să fie alocată suma de 1.680.000 lei pentru demararea unei lucrări la parchetul din Pitești.

Totodată, a fost alocată suma de 14.400.000 lei pentru achiziția de echipamente, autoturisme, tehnică de calcul, echipamente specifice, sumele fiind repartizate astfel: DNA — 3,6 milioane lei, DIICOT — 6 milioane lei, PÎCCJ și unitățile din teritoriu — 4,8 milioane lei.

De asemenea, a fost repartizată suma de 800.000 lei pentru achiziționarea de sisteme supraveghere video, alarmă, antiefracție și antiincendiu, dar și 4,7 milioane lei pentru achiziționarea centralizată de softuri, licențe antivirus aferente tehnicii de calcul, semnătura electronică, licențe pentru percheziții și sofware.

În proiectul de buget pe 2017 sunt prevăzute fonduri pentru reparații capitale aferente activelor fixe — 12,17 milioane lei, în principal pentru realizarea unui sistem integrat de monitorizare video, alarmare la efracție, alarmare la incendiu și control acces la sediul PÎCCJ; finalizarea lucrării de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova; începerea reparațiilor capitale la sediile Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov, Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag și PÎCCJ.

Bugetul Înaltei Curți de Casație și Justiție va fi în anul 2017 de 99,47 milioane lei, în creștere cu 21,34% față de anul 2016, se arată în proiectul de buget publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Potrivit proiectului, bugetul pe anul 2017 al Înaltei Curți prevede cheltuieli curente în valoare de 96,47 milioane lei (în creștere cu 20,97% față de execuția preliminată pentru 2016), din care 90,9 milioane lei pentru cheltuieli de personal (în creștere cu 23,35% față 2016) și 5,05 milioane lei pentru bunuri și servicii (scădere de 13,56%).

În domeniul investițiilor publice, ÎCCJ are ca priorități modernizarea infrastructurii IT potrivit HG 583/2016 privind aprobarea Strategiei Naționale Anticorupție (SNA) 2016 — 2020, precum și achiziția de autoturisme.

ÎCCJ menționează finanțarea numărului maxim de 549 de posturi, în raport cu noile competențe ce revin Înaltei Curți de Casație și Justiție prin aplicarea noilor Coduri, dar și alocarea mijloacelor financiare, materiale și logistice necesare pentru desfășurarea normală a activității de judecată și a celorlalte activități conexe.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Un gigant din Ungaria dă o nouă lovitură puternică pe piața din România. Va dezvolta o super afacere, în județul unde vor să se mute foarte mulți români
Capital.ro
Doliu imens în PSD. A lovit tragedia cu 2 zile înainte de alegeri: Îi vom păstra vie amintirea!
Playtech.ro
Stațiunea superbă din Grecia cu ape turcoaz și liniște totală, la prețuri mai mici ca pe litoralul românesc
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Un român, metodă unică de făcut brânză. Ingredient neașteptat
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
A intrat cu Maserati în Loft! Dani Leș a revenit de 1 Mai la mare alături de iubita lui, cea mai tunată din România!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu, abandonat. Lovitura finală pentru fostul candidat. Degeaba a mai sperat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare