Bugetul a fost votat. Tovarăşul „Emil Bobu” s-a luat la harţă cu „demagogii” PSD şi PNL

Parlamentarii au adoptat joi proiectul bugetului de stat pe anul 2012. Deşi nu a avut emoţii la vot,  premierul Emil Boc nu s-a abţinut să nu acuze Opoziţia de demagogie şi interese electorale. Victor Ponta i-a întors acuzaţiile "tovarăşului Emil Bobu".

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 07:12
Bugetul a fost votat. Tovarăşul „Emil Bobu” s-a luat la harţă cu „demagogii” PSD şi PNL

Parlamentul a adoptat, joi, proiectul bugetului de stat pe anul 2012, cu 239 de voturi „pentru” şi 168 de voturi „împotrivă”, transmite Mediafax.

Proiectul de buget a fost votat prin ridicare de mâni.

La vot au participat şi reprezentanţii opoziţiei, care au boicotat şedinţa plenului pentru asumarea răspunderii Guvernului.

După adoptarea bugetului, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu au declarat că au votat împotriva proiectului de buget.

Tăriceanu a apreciat că bugetul este un simplu exerciţiu de aritmetică cu fondurile bugetare şi că nu face decât să menţină decalajele faţă de celelalte ţări europene.

În replică, premierul Emil Boc a susţinut că liderii USL se uită dezamăgiţi că nu li s-au acceptat pomenile electorale şi că Victor Ponta nu a înţeles acest lucru nici în al doisprezecelea ceas.

Victor Ponta a reacţionat şi i s-a adresat premierului cu formula „tovarăşe Emil Bobu”.

Ponta i-a spus lui Boc că propunerile USL au fost ca Guvernul să taie banii daţi în campania electorală „primarilor penali” şi să-i dea oamenilor.

Tăriceanu a arătat că premierul a vorbit cu largheţe despre demagogie.

„Este ultimul lucru de care trebuie să vorbiţi după ce aţi venit în 2008 să strigaţi în gură de şarpe că trebuie crescute salariile cu 50%”, a spus Tăriceanu.

Tot joi, deputaţii şi senatorii au aprobat şi proiectul bugetului privind asigurările sociale de stat pe anul 2012.

Proiectul a fost adoptat cu 237 de voturi „pentru” şi 168 de voturi „împotrivă”.