Bugetul CCR, aprobat. Zegrean: Sunt a şasea oară pe acest scaun şi e prima dată când Finanţele respectă legea

Bugetul Curţii Constituţionale a fost aprobat, sâmbătă, în unanimitate de Comisiile pentru buget, şeful CCR anunţând că instituţia vrea să cumpere maşini noi, parcul auto fiind învechit, şi a glumit că, pentru automobilul său, i s-au oferit doar 3.000 de euro când a vrut să-l vândă.

12 dec. 2015, 17:23
Bugetul CCR, aprobat. Zegrean: Sunt a şasea oară pe acest scaun şi e prima dată când Finanţele respectă legea

Sunt a şasea oară pe acest scaun în faţa dumneavoastră şi este prima dată când Ministerul Finanţelor a respectat legea şi ne-a propus bugetul pe care noi l-am solicitat. Legea CCR prevede că bugetul se face de către plenul Curţii. (…) Dacă ştiam că va fi aşa, ceream mai mult„, a spus Augustin Zegrean, în faţa parlamentarilor, potrivit Mediafax.

Acesta a explicat că CCR are parte de o creştere mare faţă de anul trecut, de 21%, însă asta doar pentru că „anul acesta au avut bugetul foarte mic”. Zegrean a precizat că singurele creşteri sunt, pe lângă salariile bugetarilor, mărite de Guvern, la capitolul active financiare, respectiv investiţii, unde instituţia vrea să cumpere maşini noi.

„Dorim, dacă şi dumneavoastră veţi fi de aceeaşi părere, să schimbăm maşinile. Avem maşini foarte vechi. Maşinea mea, am vrut s-o dau la buyback. Mi s-a oferit doar 3.000 de euro. Dar e bună. Avem maşini din 2004-2005”, a spus Zegrean.

Bugetul CCR a fost adoptat în unanimitate, fără amendamente. Acesta se ridică la suma de 20 de milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Parlamentarii, în weekend la muncă. Comisiile de buget-finanţe dezbat proiectul de buget UPDATE