Bugetul Primăriei Capitalei, diminuat cu 500 de milioane de lei. FUNCŢIONALITATEA oraşului, în PERICOL VIDEO

Bugetul Primăriei Capitalei ar putea fi diminuat cu 500 de milioane de lei, a declarat primarul general Sorin Oprescu, miercuri, după ce şedinţa CGMB a fost suspendată.

RomaniaTV.net
30 iul. 2014, 15:07
Bugetul Primăriei Capitalei, diminuat cu 500 de milioane de lei. FUNCŢIONALITATEA oraşului, în PERICOL VIDEO

„Următoarea şedinţă va fi sigur în august, iar tema va fi rectificarea, pentru că un personaj cu responsabilitate de la Ministerul de Finanţe ne-a anunţat că s-a greşit la bugetul consolidat. Pentru semestrul doi din anul acesta cred că mai rămăseseră în previzionare vreo 650 de milioane de lei din care se scad aceste 500 de milioane de lei, vorbesc ipotetic până în momentul când apare rectificarea binecuvântată de Guvern”, a declarat Sorin Oprescu.

Potrivit acestuia, dacă rectificarea se produce Primăria Capitalei ar trebui să funcţioneze până la finalul anului cu 150 de milioane de lei, existând riscul opririi funcţionalităţii oraşului. „Exista riscul opririi functionalitatii orasului, exista si proiecte periclitate. Cred ca mai ramasesera in previzionare vreo 650 de milioane de RON.

El a adăugat că subvenţiile ar putea fi afectate şi ele, dar nu cele lagigacalorie şi RATB. „Acolo suntem la limită. La RATB e altă treabă… lipsa de dorinţă de a deveni societate comercială. La gigacalorie pot să acopăr în condiţiile în care pe ultima sută de metri ELCEN a început să îmi trimită adrese vorbind de datoria istorică”, a spus Sorin Oprescu.