Buletin electronic 2021. Florin Cîţu: „Viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice”

Buletin electronic 2021. Florin Cîţu a lăudat iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărţii Electronice de Identitate în Cluj-Napoca. Premierul a mai spus că viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice, precizând că este convins de faptul că proiectul va fi extins în curând la nivel naţional.

03 aug. 2021, 15:10
Buletin electronic 2021. Florin Cîţu: „Viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice”

Buletin electronic 2021. Florin Cîţu a avut numai cuvinte de laudă la adresa iniţiativei Ministerului Afacerilor Interne de a lansa proiectul pilot pentru emiterea noului buletin electronic în Cluj-Napoca.

Buletin electronic 2021. Florin Cîţu anunţă când îşi vor putea face toţi românii buletin electronic

Citeşte şi Cartea electronică de identitate 2021. Noul buletin electronic va fi emis din august în număr limitat

„Foarte bună iniţiativa Ministerul Afacerilor Interne, Romania de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărţii Electronice de Identitate, în municipiul Cluj-Napoca! Viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice!  Sunt convins că vom extinde acest proiect la nivel naţional, în termenul stabilit de 18 luni, astfel încât toţi românii să poată beneficia de Cartea Electronică de Identitate, un document ce oferă mai multă siguranţă privind datele cetăţenilor. România, hai că se poate!”, a afirmat Florin Cîţu, potrivit unei postări de marţi pe pagina de Facebook a Guvernului.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că toate programările în vedere obţinerii cărţii electronice de identitate pentru următoarele 30 de zile au fost epuizate încă din ziua lansării proiectului-pilot, la Cluj-Napoca. Astfel, aproximativ 450 de persoane au solicitat acest tip de document.

Ce trebuie să ştie toţi românii care doresc să îşi schimbe cartea de identitate!

– noul document va înlocui practic, în mod treptat, cartea de identitate aflată în circuit din 1997, pana in august 2031, conform termenlor stabilite de Regulamentul UE.

– CEI este recunoscuta în afara granițelor țării

– acest document facilitează accesul cetățeanului la servicii publice prin preluarea funcționalității cardului de sănătate și implementarea unor servicii electronice

– poate fi solicitat opțional de către părinți pentru copiii lor încă de la naștere, cu o valabilitate variabilă în funcție de vârsta titularului.

– cetățenii trebui să știe ca această carte de identitate conține elemente suplimentare de siguranță, care se datorează noilor tehnologii ceea ce-i conferă titularului o protecție suplimentară și previne situațiile de furt de identitate.

– practic azi începând cu ora 13:00, sistemul devine funcțional aici la Cluj Napoca fiind preluată oprimna cerere pentru eliberarea noului tip de carte de identitate. Pentru început acest lucru se va întâmpla la un singur ghișeu, obiectivul fiind extinderea fluxului de preluare la 4 ghișee.

Noua carte electronică de identitate va costa 14 euro, în condițiile în care media în UE este 41 de euro pentru acest document.

Citeşte şi Cum arată noul buletin electronic. Ce trebuie să ştie toţi românii care doresc să îşi schimbe cartea de identitate!


loading...