Buletinele de vot, păzite de jandarmi cu Kalaşnikovul

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Pregătirile pentru alegeri, pe ultima sută de metri. La această oră se împart buletinele de vot către secţiile de votare. Sacii cu buletine sunt păziţi de jandarmi cu kalaşnikovul iar transportul lor este asigurat de poliţişti cu antemergător. Aproape 60.000 de lucrători ai MAI vor supraveghea alegerile parlamentare. Nu se va putea vota la ambasade, în gări, aeroporturi ori unităţi militare.

RomaniaTV.net
08 dec. 2012, 06:20
Buletinele de vot, păzite de jandarmi cu Kalaşnikovul

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Românii sunt chemaţi din nou la urne în data de 9 decembrie pentru a alege senatorii şi deputaţii care-i vor reprezenta în Parlament în viitoarea legislatură.

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. În 9 decembrie sunt în cursă 2.451 de candidaţi pentru cele 452 de posturi de parlamentari (315 în Camera Deputaţilor şi 137 în Senat).

Candidaţi în toate cele 452 de colegii au depus USL- Uniunea Social Liberală, ARD – Alianţa România Dreaptă, PPDD – Partidul Poporului Dan-Diaconescu, PRM – Partidul România Mare, UDMR – Uniunea Democrată Maghiară din România, PP – Partidul Popular, EMNP-PPMT – Erdélyi Magyar Néppárt – Partidul Popular Maghiar din Transilvania, PER – Partidul Ecologist Român, PSDM – Partidul Social Democrat al Muncitorilor, PAS – Partidul Alianţa Socialistă, PPPS – Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale şi PNDC – Partidul Naţional Democrat Creştin.

În vederea exercitării dreptului de vot, vor fi deschise 18.456 de secţii de votare în ţară, între care 1.239 în Bucureşti şi 295 în străinătate. Românii vor vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie doar cu cartea de identitate, după ce Guvernul a prorogat termenele de aplicare a dispoziţiilor legale privind cărţile de alegător şi registrul electoral.

VEZI HARTA COLEGIILOR SI LISTA CANDIDAŢILOR

Prezenţa la vot la alegerile parlamentare din 2012 se va certifica prin aplicarea ştampilei cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului pe actul de identitate.

VEZI ŞI: ABERAŢIILE UNINOMINALULUI care ne fac unici în Europa. „Un sistem PROST. Nu-l înţelege nimeni”

VEZI HARTA COLEGIILOR SI LISTA CANDIDAŢILOR