Bulevardul Ilie Balaci nr. 8, noua adresă a stadionului Ion Oblemenco. O stradă importantă din Craiova va purta numele Prinţului Băniei

Sorin Manda, city manager al Craiovei, a declarat, joi, că bulevardul pe care se află Stadionul Ion Oblemenco se va numit Ilie Balaci, iar arena va fi la numărul 8, număr purtat pe tricou de fostul fotbalist, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local.

29 nov. 2018, 10:07
Bulevardul Ilie Balaci nr. 8, noua adresă a stadionului Ion Oblemenco. O stradă importantă din Craiova va purta numele Prinţului Băniei

Cea mai mare parte a Bulevardului Ştirbei Vodă se va numi Ilie Balaci. A rămas şi această denumire de Ştirbei Vodă, având în vedere importanţa pe care o are pentru România domnia lui Ştirbei Vodă, dar cea mai mare parte se va numi, începând de astăzi, Ilie Balaci. Numărătoarea pe partea dreaptă a bulevardului va fi astfel încât stadionul de fotbal să fie Ilie Balaci, numărul 8. Vom numerota 2a, 2b, 2c, ceva de genul acesta, astfel încât stadionul să fie Ilie Balaci, numărul 8„, a declarat Sorin Manda, la ProX.

Fostul internaţional Ilie Balaci a murit, la 21 octombrie, la vârsta de 62 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Născut la 13 septembrie 1956, Balaci şi-a petrecut cea mai mare carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri.