Bulevardul Independenţei din Ploieşti intră în reparaţii capitale. Primarul a semnat contractul de peste 22 de milioane de lei şi îi mulţumeşte prefectului pentru sprijin

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a semnat vineri contractul de finanțare pentru investiția ce prevede Modernizarea Bulevardului Independenței, pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Gara de Sud și strada Gheorghe Lazăr.

31 mart. 2023, 13:27
Bulevardul Independenţei din Ploieşti intră în reparaţii capitale. Primarul a semnat contractul de peste 22 de milioane de lei şi îi mulţumeşte prefectului pentru sprijin

Contractul de finanțare a fost semnat la București, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice, și Administrației, în contextul în care proiectul municipalității din Ploieşti se va derula prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Valoarea totală a obiectivului de investiții amintit este de 22.622.606,60 lei (inclusiv TVA), din care: finanțare de la bugetul de stat: 14.909.854,44 lei (inclusiv TVA), iar contribuția de la bugetul local: 7.71 2.752,16 lei (inclusiv TVA), potrivit publicaţiei Prahova Online.

Prin acest proiect se propune realizarea următoarele tipuri de lucrări:

* reabilitarea parții carosabile prin asfaltarea străzii;
* modernizarea sistemelor de colectare și evacuare a apelor pluviale;

* amenajarea de borduri noi la marginea drumului și înglobarea gurilor de scurgere în acestea;
* realizarea peroanelor pentru stațiile de autobuz de pe traseu;

* realizarea unei platforme betonate pentru a servi ca stații de autobuz.

Cu acest prilej, edilul șef al municipiului Ploiești și-a exprimat mulțumirile pentru sprijinul pe care prefectul județului Prahova, domnul Virgiliu Daniel Nanu, l-a acordat, în toată această perioadă, administrației publice ploieștene, prin implicarea activă în soluționarea, cât mai rapidă, a problemelor cu care s-a confruntat comunitatea ploieșteană.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, despre ancheta privind închirierea spaţiilor comerciale la Aeroportul Otopeni. ”Se face ordine”