Sorin Grindeanu, despre ancheta privind închirierea spaţiilor comerciale la Aeroportul Otopeni. ”Se face ordine”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat joi că încurajează ancheta privind închirierea spaţiilor comerciale la Aeroportul Otopeni.

30 mart. 2023, 20:36
Sorin Grindeanu, despre ancheta privind închirierea spaţiilor comerciale la Aeroportul Otopeni. ”Se face ordine”
Sorin Grindeanu, despre ancheta privind închirierea spaţiilor comerciale la Aeroportul Otopeni

Sorin Grindeanu, despre ancheta privind închirierea spaţiilor comerciale la Aeroportul Otopeni. Oficialul de la Transporturi a subliniat că de-a lungul timpului, a cerut în repetate rânduri organizarea unei licitaţii pentru acele spaţii.

Citește și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Ultima dată am mers cu trenul acum 3-4 luni. Am ajuns mai repede decât cu maşina”

Sorin Grindeanu, despre ancheta privind închirierea spaţiilor comerciale la Aeroportul Otopeni

„Nu (am fost citat ca martor – n.r.) şi nici nu mi s-au cerut documente. Din câte ştiu eu, nu s-au cerut documente nici la Aeroportul Bucureşti. Pot să vă spun în schimb că încurajez din tot sufletul această anchetă pentru că, de vreun an de când cer managementului de acolo să organizeze odată licitaţia pe acele spaţii, s-au folosit tot felul de chichiţe, şi le ştiţi foarte bine, nu spun că sunt ilegale şi nu vreau să fiu greşit interpretat, de a bloca această licitaţie. (…) sunt convins că o dată cu această acţiune se va face lumină”, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Sorin Grindeanu a anunțat că după finalizarea acestei anchete, va trimite Corpul de Control la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Cred că terminarea acestei anchete va fi un moment după care voi trimite Corpul de Control, pentru că în acest moment ar fi o amestecare, din punctul meu de vedere. Haideţi să vedem rezultatele anchetei, să vedem acest dosar unde duce şi după aceea în mod sigur voi trimite şi Corpul de Control”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Mai mult, oficialul a spus că cei care se fac vinovaţi de acuzaţiile aduse de procurorii DNA trebuie să plătească.

„Din comunicatul DNA-ului, am văzut nişte sune de domeniul incredibilului cerute de unii sau alţii. Sigur, lucrul ăsta trebuie dovedit într-un final în instanţă, dar iată că interesele erau foarte mari. Sunt mai mult decât bucuros că în sfârşit pare că se face ordine. Vom avea o licitaţie aşa cum am cerut şi anume deschisă, cu mulţi ofertanţi, astfel încât cea mai bună ofertă să fie câştigătoarea şi serviciile pentru cetăţeni şi pasageri să fie unele de top, unele europene. Eu cred că e important acest lucru, iar vinovaţii şi cei care se fac vinovaţi de ceea ce acuză DNA-ul trebuie să plătească”, a mai declarat ministrul.

Citește și Sorin Grindeanu, primele măsuri după accidentul dramatic de tren de la Galați: „Am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie”