Bulgări aurii de cartofi cu umplutură de brânză. Aperitivul savuros, săţios şi apetisant, care-ţi activează toate simţurile

Prăjiţi, fierţi, copţi, integraţi în tocăniţe, ghiveciuri, ciorbe sau plăcinte, cartofii sunt unele dintre alimentele care nu lipsesc de pe masa niciunui român. Pot fi preparaţi în cele mai originale şi nebănuite moduri, iar de data asta, îţi propunem o reţetă cu totul spectaculoasă: bulgări aurii de cartofi cu umplutură de brânză.

04 apr. 2022, 14:31

Bulgări aurii de cartofi cu umplutură de brânză – o reţetă pe care o prepari cât ai clipi şi pentru care nu ai nevoie de ingrediente sofisticate. În plus, sunt foarte, foarte gustoşi, cât despre aspect… te fac să-ţi plouă în gură în momentul în care i-ai văzut.

Bulgări aurii de cartofi cu umplutură de brânză. Ingrediente necesare

  • 500 g cartofi
  • o linguriţă de sare
  • 5 linguri de făină
  • 2 ouă
  • 90 ml lapte
  • 125 g făină
  • 300 g mozzarella
  • pesmet

Cum prepari bulgării aurii de cartofi

Vei avea de pregătit două compoziţii. Pentru prima compoziţie, taie fiecare cartof în patru bucăţi, apoi pune-i la fiert. După ce au fiert suficient, zdrobeşte-i ca pentru piure. Adaugă o linguriţă de sare şi amestecă. Adaugă şi cele 5 linguri de făină şi încorporeaz-o şi pe ea. Lasă deoparte vasul în care ai preparat această compoziţie şi ocupă-te de cea de-a doua compoziţie.

Sparge cele 2 ouă, adaugă puţină sare şi amestecă bine. Adaugă, apoi, 90 ml lapte şi cele 125 g făină şi amestecă foarte bine, astfel încât toate ingredientele să fie perfect încorporate.

Citeste si Clătite de post cu cartofi. Sunt gata în doar câteva minute şi sunt delicioase. Te vei îndrăgosti de acest preparat

Taie mozzarella în cubuleţe.

Revino la compoziţia de cartofi şi ia câte puţin din ea formând bile între palme. Introdu la mijlocul fiecărei bile câte un cubuleţ de mozzarella. Formează bile până termini toată compoziţia, apoi trece fiecare bilă de cartofi prin compoziţia cu ou şi lapte, apoi prin pesmet.

Aşază aceşti bulgăraşi pe un fund de lemn până îi termini pe toţi de pregătit, apoi pune-i la prăjit în uleiul încins timp de 3-5 minute, până devin aurii.

Aperitivul este nu doar gustos şi săţios, dar şi aspectuos.

Citeste si Rețetă de plăcintă cu cartofi cu usturoi. Cum să prepari cea mai bună mâncare de post în câțiva pași simpli