Clătite de post cu cartofi. Sunt gata în doar câteva minute şi sunt delicioase. Te vei îndrăgosti de acest preparat

Dacă nu mai ştiţi ce să gătiţi de post, vă prezentăm o reţetă excelentă de clătite cu cartofi. Se fac foarte uşor şi sunt pur şi simplu delicioase. Cu siguranţă te vei îndrăgosti de acestă reţetă.

02 apr. 2022, 14:51
Clătite de post cu cartofi. Sunt gata în doar câteva minute şi sunt delicioase. Te vei îndrăgosti de acest preparat

Clătite de post cu cartofi. Această reţetă este foarte uşor de preparat şi poate fi o idee bună pentru cei care ţin post. Aveţi nevoie doar de câteva ingrediente.

Clătite de post cu cartofi. Ingrediente

Citeşte şi Rețetă de post. Cum să prepari cea mai bună iahnie de fasole. Toate gospodinele trebuie să știe acest secret care va schimba tot gustul!

Pentru prepararea delicioaselor clătite aveţi nevoie de şase cartofi, 200 de grame de dovleac, o legătură de ceapă verde, două linguri de făină, sare şi piper după gust, şase linguri de ulei.

Mod de preparare

În primul rând, curăţaţi cartofii, după care trebuie să-i puneţi într-un vas cu apă rece. Astfel, aceştia nu se vor înnegri. Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se taie în bucăţi mari, după care se dă prin răzătoare.

Ceapa verde se toacă şi ea mărunt, după care se dau prin răzătoare cartofii. Între timp, puneţi uleiul la încins într-o tigaie cu fundul gros. Într-un bol, se amestecă dovleacul ras, cartofii şi ceapa verde. Se adaugă sare şi piper după gust, apoi cele două linguri de făină. Amestecăm bine toate ingredientele.

Prăjiți clătitele de post până se rumenesc pe ambele părți. Serviți imediat cu sosul preferat. Când sunt fierbinți, clătitele sunt crocante, iar când se mai răcesc vor fi moi.

Citeşte şi Ghiveci călugăresc, reţeta de post care face senzaţie printre gospodine. Este ideală pentru Postul Paştelui