Bulgaria deschide sezonul turistic de 1 mai cu oferte adaptate pandemiei. Turiştii care plătesc un test PCR primesc cazare gratis

Autorităţile din Bulgaria au anunţat că deschid sezonul turistic începând din 1 mai şi a prezentat regulamentul pentru funcţionarea hotelurilor în timpul pandemiei de COVID-19. Turiştii români care îşi cumpără o vacanţă în Bulgaria până la 30 aprilie vor achita cu până la 45% mai puţin în cazul în care vor plăti un test PCR pentru depistarea coronavirusului.

19 mart. 2021, 18:58
Bulgaria deschide sezonul turistic de 1 mai cu oferte adaptate pandemiei. Turiştii care plătesc un test PCR primesc cazare gratis

Bulgaria deschide sezonul turistic de 1 mai cu oferte adaptate pandemiei. Hotelierii bulgari au anunţat că oferă o noapte de cazare gratuit pentru vacanţele de cel puţin şase nopţi turiştilor care fac dovada plăţii unui test PCR.

„După ce Grecia a anunţat deschiderea sezonului iar hotelierii vor acorda stimulente, bulgarii deja reacţionează oferind nopţi gratuite. Deocamdată nu este oficial dar se discută despre cele 3 posibilităţi de intrare în ţară: fie cu vaccin împotriva COVID-19, fie cu test PCR negativ, fie cu test anticorpi”, au precizat reprezentanţii operatorului de turism Travel Planner, conform News.ro.

Bulgaria deschide sezonul turistic de 1 mai cu oferte adaptate pandemiei. Cât costă testele COVID-19 dacă mergi în vacanţă pe litoralul bulgăresc

Pentru doi adulţi, preţul mediu pentru o vacanţă la un hotel în regim all inclusive pe litoralul bulgăresc este de 100 de euro pe noapte. Tariful include deja reducerile early booking de 15%-35%.

O familie cu un copil va plăti pentru testele PCR între 150 şi 180 de euro. Pentru a veni în sprijinul turiştilor, operatorii au negociat tarife preferenţiale cu reduceri până la 15% cu mai multe clinici care au acoperire naţională.

„Toate aceste măsuri sunt pentru siguranţa turiştilor. Bulgarii ştiu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, aşa cum a fost şi în vara anului 2020. Unii hotelieri au început deja să reacţioneze oferind stimulente turiştilor care vor folosi teste PCR. Un exemplu interesant ar fi lanţul hotelier HVD, care oferă o noapte gratuită pentru vacanţele de minim 6 nopţi, pentru turiştii care fac dovada plăţii unui test PCR. Credem că vor mai urma şi alţi hotelieri care vor găsi soluţii interesante. Cert este că românii reprezintă o piaţă foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluţii să venim la ei şi ne aşteptăm să mai apară oferte similare”, a explicat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner, conform sursei citate.

Citeşte şi: Bulgaria intră în carantină naţională din cauza COVID-19. Restricţii şi măsuri dure din cauza creşterii numărului de infecţii

Bulgaria deschide sezonul turistic de 1 mai cu oferte adaptate pandemiei. Preţuri pentru o vacanţă pe litoralul bulgăresc

Potrivit News.ro, o noapte de cazare la Reina del Mar, cel mai exclusivist hotel din cadrul lanţului HVD, costă 220 de euro pe noapte pentru doi adulţi, cu servicii premium all inclusive. În schimb, cel mai ieftin hotel din lanţ este Viva din Nisipurile de Aur, unde tariful este de 120 euro pe noapte pentru doi adulţi, cu servicii all inclusive.

Preţurile includ reduceri de până la 35% şi chiar o noapte gratuită pentru turiştii care plătesc testul PCR. În aceste condiţii, se poate ajunge la un discount de până la 45% din preţul unei vacanţe. Oferta este valabilă pentru rezervări efectuate până la 30 aprilie.

Citeşte şi: Vacanţa de vară în Bulgaria se face numai pe baza vaccinului anti-Covid sau a unui test PCR. Reguli noi şi la folosirea umbrelelor de plajă

Oferte de vacanţe în Bulgaria de Paşte. Meniu cu mâncăruri româneşti, inclus în ofertă

Pentru perioada sărbătorilor de Paşte, hotelurile de 4-5 stele de pe litoralul din Bulgaria oferă un program specific ce include acces gratuit la centrul SPA (piscină interioară, sală de fitness, saună), mâncăruri tradiţionale (în unele cazuri specific româneşti) şi o gamă de băuturi internaţionale, la regimul ultra all inclusive.

„Deja sunt mai multe hoteluri de top care intenţionează să includă mâncare românească şi care au angajat personal din România în locuri unde există interacţiune cu turiştii, precum sunt recepţia şi restaurantul”, anunţă tour operatorul.

Cât costă o vacanţă de Paşte în Bulgaria

La hotelurile de 4-5 stele, pachetul de Paşte/1 Mai costă aproape 180-200 euro/persoană, cu toate facilităţile incluse în preţ. Cei mai mulţi dintre români preferă vacanţele în zona de nord a litoralului bulgăresc, în Albena şi Nisipurile de Aur.

„Referitor la măsurile de securitate adoptate recent de către bulgari, toţi angajaţii aflaţi în locuri publice închise în care servesc sau interacţionează cu turiştii sunt obligaţi să poarte o mască de protecţie de unică folosinţă sau refolosibilă. De asemenea, fluxurile de intrare şi de ieşire ale turiştilor nu se amestecă între ele şi se recomandă o distanţă de minim 1,5 metri între turişti. Dacă se suspectează o infecţie cu coronavirus, oaspetele este izolat într-o cameră pregătită în acest sens. Pe plajă, fiecărei umbrele îi sunt alocaţi 20 de metri pătraţi”, adaugăe reprezentanţii companiei.

 


loading...