Bulgaria: Femeia care şi-a dat foc în faţa sediului preşedinţiei bulgare a murit

O tânără care şi-a dat foc pe 3 noiembrie în faţa sediului preşedinţiei bulgare din Sofia a murit luni din cauza arsurilor, au anunţat surse medicale, relatează AFP, citată de Agerpres.

10 nov. 2014, 15:09
Bulgaria: Femeia care şi-a dat foc în faţa sediului preşedinţiei bulgare a murit

Lidia Petrova, fotografă în şomaj, de 38 de ani, a fost spitalizată într-o stare critică după ce a suferit arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. Ea s-a stropit cu benzină şi şi-a dat foc în centrul Sofiei, la 3 noiembrie. Tânăra, divorţată, era îngrijorată pentru viitorul copilului ei, potrivit familiei.

La 4 noiembrie, în sud-vestul Bulgariei, un bărbat de 48 de ani şi-a dat de asemenea foc în curtea unei biserici, la Sandanski. Starea sa este în continuare critică. În perioada februarie 2013-ianuarie 2014, opt persoane şi-au pierdut viaţa într-un val de autoincendieri din Bulgaria, pe fondul sărăciei şi al disperării din cauza unei corupţii considerate endemice.

Citeşte şi Femeile din România şi Bulgaria, cele mai expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială din UE

În Bulgaria, 48% dintre locuitori sunt ameninţaţi cu sărăcia şi excluziunea socială, potrivit serviciului statistic european Eurostat. Salariul mediu în Bulgaria este de 400 euro şi pensia medie de 100 euro.