Bulgaria nu are niciun caz de coronavirus, dar de vineri închide toate şcolile. Alertă la sud de Dunăre, din cauza unei noi epidemii

Bulgaria a declarat epidemie de gripă de tip B la nivel naţional, în urma înmulţirii rapide a cazurilor de îmbolnăvire, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, precizând că nu există deocamdată cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, care a lovit aproape 90 de ţări.

05 mart. 2020, 16:48
Bulgaria nu are niciun caz de coronavirus, dar de vineri închide toate şcolile. Alertă la sud de Dunăre, din cauza unei noi epidemii

Şcolile din Bulgaria vor închise închise între 6 şi 11 martie, ministerul recomandând şi suspendarea cursurilor în universităţi şi a evenimentelor cu participare numeroasă, inclusiv a celor sportive şi culturale.

Săptămâna trecută au fost recenzate aproape 4.000 de cazuri de gripă, dar numărul pacienţilor infectaţi a crescut dramatic în ultimele zile, au declarat experţii. Potrivit acestora, cele mai vulnerabile sunt persoanele sub 29 de ani.

Citeşte şi Drama unei românce din Italia, infectată cu coronavirus. Chinurile prin care a trecut înainte să fie diagnosticată

Nu a existat niciodată o creştere atât de dramatică a numărului de persoane infectate cu gripa B în Bulgaria„, a afirmat Todor Kantarghiev, directorul Centrului naţional de boli infecţioase.

Ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev, a emis de asemenea un ordin prin care se suspendă controalele medicale de rutină pentru femei şi copii, examenele de rutină şi imunizările, intervenţiile chirurgicale care nu presupun urgenţă, precum şi vizitele în toate instituţiile medicale.

Grădiniţele vor rămâne deschise, dar copiii trebuie să fie examinaţi medical la intrare, iar sălile să fie dezinfectate corespunzător. Părinţii pot alege însă să nu-şi trimită copiii la grădiniţă în intervalul 6-11 martie.