Drama unei românce din Italia, infectată cu coronavirus. Chinurile prin care a trecut înainte să fie diagnosticată

O româncă din Italia a fost diagnosticată cu noul coronavirus după ce mai multe zile s-a simțit rău. Ea a declarat pentru publicația Rotalianul că acum se simte bine.

05 mart. 2020, 16:30
Drama unei românce din Italia, infectată cu coronavirus. Chinurile prin care a trecut înainte să fie diagnosticată

Daniela Buzatu locuieşte în Italia de 12 ani. Ea este rezidentă în provincia Cremona, din Lombardia și marți a fost diagnosticată cu coronavirus după ce mai multe zile la rând s-a simțit rău.

Potrivit rotalianul.ro, culmea, testul cu rezultatul pozitiv la coronavirus i-a fost făcut când deja femeia se simțea un pic mai bine și pericolul trecuse, sau cel puțin așa a fost înștiințată de medici. Daniela continuă să rămână în izolare la domiciliu alături de soțul și fetița ei. Cei doi nu prezintă niciun simptom de infecție până în acest moment.

Citeşte şi Coronavirus. Un bărbat din China a MURIT după ce a fost externat din spital „vindecat”

Am început să mă simt rău duminică, 23 februarie, în timpul nopții. Am făcut febră 38,5. I-am chemat și au venit cei de la ambulanță, din Crema. Mi-au spus să nu merg la spital pentru că este plin de oameni. Am început să iau antibiotic, dar vineri, pe 28 februarie am chemat din nou ambulanța pentru că din păcate continuam să fac febră. Îmi curgea nasul și aveam dureri groaznice de cap. Gâtul mă durea foarte puțin. De data aceasta m-au dus la spital, iar când am ajuns acolo mi-au făcut testul pentru coronavirus, rază la plămân și o consultație amănunțită. La plămâni nu mi-au găsit nimic. Mi-au recomandat să termin antibioticul și să nu ies din casă. Eram în așteptarea rezultatului, care a venit abia ieri (marți, 3 martie – n.r.). Pozitiv. Mi-a fost transmis telefonic, nu am voie să ies deloc din casă zilele astea„, a declarat femeia, pentru sursa citată.

Ea a mai spus că în prezent se simte bine și că soțul și fetița ei nu prezintă simptome. „Eu, răcită nu mai sunt. Nu mai am niciun fel de dureri, doar puțin capul mă mai doare. Doctorița mi-a spus să nu mă îngrijorez, că sunt în afara oricărui pericol și a trecut. Pentru că soțul și fetița nu prezintă simptome, nu le-au făcut testul. Mie mi-au recomandat să stau în casă încă 10 zile. Soțul a început și el de ieri izolarea la domiciliu, de când am primit eu rezultatul pozitiv. Soțul și fetița se simt bine, ei nu prezintă simptome„, a mai spus Daniela Buzatu.

La rândul său, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat că un cetăţean român, rezident în Lombardia, a fost depistat cu infecţie cu COVID-19, informează joi seară Grupul de Comunicare Strategică. „Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile italiene, cetăţeanul are simptome uşoare, fiind în autoizolare la domiciliu„, mai precizează sursa citată.