Bulgaria reduce cu 11% TVA-ul pentru restaurante şi cantine, începând de anul viitor

Bulgaria reduce TVA-ul pentru restaurante de la 20%, cât este în prezent, la 9%, transmite Reuters Măsura intră în vigoare începând cu anul viitor. Măsura a fost luată de guvernul de la Sofia pentru a sprijini industria ospitalității. Puternic afectat de pandemie, turismul reprezintă 8% din economia Bulgariei.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 04:52
Bulgaria reduce cu 11% TVA-ul pentru restaurante şi cantine, începând de anul viitor

Odată cu această reducree semnificativă, Taxa pe Valoarea Adăugată pentru restaurante și cantine în Bulgaria ajunge la nivelul celei aplicate la produse alimentare în România.

Citeşte şi Bulgaria impune vânzarea produselor locale în supermarketuri. În România nu mai e obligatoriu

Restaurantele, barurile şi cafenelele din Bulgaria au fost închise de la jumătatea lunii martie. Restricțiile au început să fie ridicate treptat. Sofia se aşteaptă ca măsurile stricte introduse la nivel global pentru a opri răspândirea coronavirusului să provoace o contracţie de 3% a economiei bulgare în acest an. Comisia Europeană, însă, estimează că aceasta se va contracta cu 7,2%.

Hotelurile din Bulgaria beneficiază deja de o Taxă pe Valoarea Adăugată de 9%. Premierul bulgar, Boriko Borissov, a spus că Guvernul de la Sofia va avea suficiente mijloace pentru a face faţă pandemiei de coronavirus, dar că va avea nevoie de miliarde pentru a reporni economia.