Bulgaria, Ungaria şi Grecia reintroduc restricţiile. Revizuirea regulilor de călătorie vizează ţările cu număr de infectări în creştere

Creşterea numărului de infecţii cu coronavirus a determinat autorităţile din mai multe ţări să reintroducă o serie de restricţii. Bulgaria şi Ungaria sunt două dintre ţările vecine care nu au făcut rabat de la reintroducerea măsurilor restrictive, unele dintre ele referitoare şi la călătorii. 

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 11:06
Bulgaria, Ungaria şi Grecia reintroduc restricţiile. Revizuirea regulilor de călătorie vizează ţările cu număr de infectări în creştere

Restricţii reintroduse în Bulgaria

Autorităţile din Bulgaria au decis reînchiderea cluburilor de noapte și a discotecilor din spațiile închise. Cele care funcţionează în spaţii deschise vor putea funcţiona doar la o capacitate de 50%, cu respectarea normelor de distanțare socială. Evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori, iar la evenimentele publice de tipul nunţilor sau balurilor nu vor putea participa mai mult de 30 de persoane, a anunțat ministrul Sănătății Kiril Ananiev, potrivit Reuters.

Bulgaria, care are 7 milioane de locuitori, a înregistrat, până acum, 6.342 de cazuri și 259 de decese. Joi, 9 iulie, au fost raportate 240 de cazuri noi, un record pentru această țară. 

Citeşte şi Africa de Sud pregăteşte peste 1,5 milioane de morminte pentru pandemia COVID-19

Restricţii de călătorie în Ungaria, care vizează ţările în care numărul infectărilor este în creştere

Autorităţile ungare au decis revizuirea regulilor privitoare la călătoriile transfrontaliere către ţările vecine unde numărul infectaţilor cu noul coronavirus a crescut, a anunţat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit Reuters. Printre ţările care sunt vizate de restricţiile de călătorie în Ungaria se numără Serbia, Croaţia, Slovenia, Slovacia şi Austria.

Gulyas a precizat că, dacă este cazul, vor fi introduse restricţii mai dure, acest lucru în contextul în care Ungaria este pe un trend descendent în ceea ce priveşte numărul de infectări, însă ”nu acelaşi lucru” se întâmplă în ţările vecine.

Frontierele sunt deschise şi oamenii pot călători, dar a sta acasă este mai sigur”, a spus Gulyas, adăugând că focarele minore care s-au înregistrat recent în Ungaria s-au datorat, în fiecare caz, persoanelor care reveneau din străinătate. 

Grecia se pregăteşte de noi restricţii

Şi autorităţile elene iau în calcul noi restricții pentru turiștii care vin din țările în care numărul de infectări urmează un trend ascendent. 

Dintre cele 31.169 de teste efectuate la intrarea în ţară în perioada 1-6 iulie, doar 100 de cazuri au fost depistate pozitive, adică 0,3%„, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Greciei, Stelios Petsas, potrivit Le Figaro.

Situaţia este sub control, dar principalele probleme provin de la frontierele cu ţări din Balcani unde tendinţa este în creştere şi există un risc major„, a mai spus oficialul grec.

Executivul de la Atena este „determinat să protejeze majoritatea de cei puţini care sunt neglijenţi„, motiv pentru care ar putea anunţa noi restricţii la începutul săptămânii viitoare.


loading...