Bulgaria, ultima ţară din UE la vaccinare, organizează o loterie pentru a impulsiona imunizarea împotriva Covid. Câştigătorii vor primi ceasuri inteligente

Guvernul bulgar va pune la bătaie 102 ceasuri inteligente pentru persoanele cu vârste de peste 12 ani care se vor vaccina împotriva COVID-19 în luna octombrie, într-un demers de a stimula cetăţenii să se imunizeze.

30 sept. 2021, 19:58
Bulgaria, ultima ţară din UE la vaccinare, organizează o loterie pentru a impulsiona imunizarea împotriva Covid. Câştigătorii vor primi ceasuri inteligente

Toţi cei care primesc cel puţin o doză de vaccin vor putea participa la această loterie. Campania din Bulgaria va dura până pe 31 octombrie, timp în care se vor acvrda ca premii 102 ceasuri, scrie Novinite. Un sondaj efectuat recent de Gallup International Balkan a arătat că 45% din cei 6,7 milioane de bulgari refuză să se vaccineze, în timp ce alţi 21,5% au spus că intenţionează să o facă.

Potrivit analizei demografice, este vorba în cea mai mare parte de tineri, comunităţi marginalizate, grupul etnic al romilor sau alte grupuri ameninţate de inegalităţi sociale„, relevă compania de sondare a opiniei publice, care a analizat profilul celor care refuză vaccinul.

Citeşte şi De ce au eşuat România şi Bulgaria în campania de vaccinare a populaţiei. Agentia EFE: „Victoria antivacciniştilor în partea cea mai săracă a Europei”

Neîncrederea în instituţii şi îndoielile cu privire la vaccinuri au încetinit inocularea în Bulgaria, unde rata infecţiilor înregistrează de şase săptămâni o tendinţă ascendentă, iar rata de mortalitate din cauza COVID-19 în ultimele 14 zile este de opt ori mai mare decât media UE.

În prezent, doar 22% din populaţia Bulgariei şi-a făcut vaccinul, aceasta constituind cea mai mica rată de inoculare din Uniunea Europeană.

Citeşte şi Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Bulgaria intră în ZONA ROŞIE

Anterior, la înceăutul lunii septembrie, Bulgaria anunţase că oferă vouchere de 10 euro pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19.