Bulgaria va elimina toate restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19 încă din această lună

Bulgaria va elimina toate restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19 începând din 15 iunie, inclusiv purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, a informat joi guvernul de la Sofia, potrivit DPA.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 17:02
Bulgaria va elimina toate restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19 încă din această lună

Grupul de lucru responsabil pentru răspunsul la pandemia de coronavirus, înfiinţat în urmă cu 100 de zile, îşi va continua activitatea, însă nu va mai ţine o conferinţă de presă zilnică.

„Aceste briefinguri constante ale grupului de lucru creează un sentiment de nelinişte”, a declarat joi premierul bulgar Boyko Borisov în cadrul ultimei conferinţe de presă a grupului de lucru. „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”, a adăugat el.

Spălarea mâinilor şi distanţarea socială voluntară sunt în continuare recomandate de către autorităţi.

În Bulgaria, o stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus a fost declarată la 13 martie şi a durat două luni. A urmat ceea ce guvernul a descris drept o „situaţie epidemică excepţională”, care se va încheia la 14 iunie, împreună cu restricţiile.

Bulgaria nu a fost afectată de epidemia de COVID-19 la fel de sever ca vecinele sale vest-europene. Această ţară cu o populaţie de circa 7 milioane de locuitori înregistrase până joi circa 2.585 de cazuri de COVID-19, dintre care 147 soldate cu decese.

În prezent, numărul de cazuri noi a scăzut, iar numărul de recuperări este în creştere, a declarat şeful grupului de lucru, Ventsislav Mutafchiyski, adăugând că acum circa 10 persoane mor ca urmare a virusului pe săptămână.

Bulgaria a eliminat deja o mare parte din restricţiile impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Călătorii din mai multe state UE au voie să intre în Bulgaria fără să fie plasaţi în carantină începând din 1 iunie, iar restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, studiourile de fitness şi centrele comerciale au fost redeschise, cu respectarea unor măsuri stricte de igienă şi distanţare socială.

Citeşte şi: Italienii au rămas şocaţi după redeschiderea teraselor. Cât au ajuns să coste o cafea şi un suc: La masă tarifele se triplează