Bulgaria vrea cooperare între ţările riverane Dunării pentru un PRODUS TURISTIC INTEGRAT

Bulgaria susține cooperarea între țările riverane Dunării pentru poziționarea regiunii ca produs turistic integrat. Încurajarea activității economice pentru depășirea diferențelor de dezvoltare între regiuni este o prioritate a actualului guvern bulgar, regiunea bulgară riverană Dunării fiind una dintre cele mai puțin dezvoltate economic din Uniunea Europeană, a declarat luni ministrul economiei bulgar Bojidar Lukarski, potrivit agenției de presă Focus. 

08 iun. 2015, 16:27
Bulgaria vrea cooperare între ţările riverane Dunării pentru un PRODUS TURISTIC INTEGRAT

În cadrul conferinței intitulate „Turism durabil prin cooperare, cu fonduri și investiții europene” și organizate la Sofia, oficialul bulgar a apreciat că localizarea geostrategică a regiunii bulgare riverane Dunării și caracteristicile sale naturale și culturale oferă oportunități pentru dezvoltarea turismului, dar și alte inițiative de afaceri.

Bojidar Lukarski a remarcat că este nevoie de cooperare între diferitele părți ale regiunii Dunării, ceea ce ar încuraja poziționarea regiunii ca un produs turistic integrat, potrivit Agerpres.

Citeşte şi MAE, precizări importante pentru turiştii din Bulgaria în sezonul estival

„Ruta Împăraților Romani este o asemenea inițiativă. Ea include Bulgaria, Serbia, România și Croația. Există oportunități pentru dezvoltarea turismului în regiunea Dunării în materie de promovare comună și reciprocă a destinațiilor turistice pe piețele terțe”, a adăugat Lukarski.