Bulgarii au ridicat puternic prețurile. Cât costă un șezlong în Nisipurile de Aur. Hotelierii s-au învățat să-i taxeze pe români și pentru locurile de parcare

15 08. 2022, 21:48

Nisipurile de Aur / Golden Sands este stațiunea „vedetă” din Bulgaria. Implicit, cele mai mari prețuri se găsesc în această destinație de vacanță, plină până la refuz de români, atrași cu oferte all-inclusive.

Pentru un șezlong în Nisipurile de Aur, afaceriștii care au concesionat plajele au „fragmentat” tariful. Astfel, 13 leva – 32,5 lei costă doar șezlongul de închiriat. Pentru că șezlong fără umbrelă nu se poate, turiștii trebuie să mai scoată din buzunar încă 13 leva – 32,5 lei, informează MrNews.ro. Șezlongul nu vine însoțit de saltea. Aceasta e tot contra cost, 3 leva, adică 7,5 lei.

În total, prețul unui șezlong cu umbrelă și saltea costă 72,5 lei în Nisipurile de Aur. În Mamaia, prețurile se situează între 30-80 de lei, cu băutură inclusă, mai nou. 

Și hotelierii bulgarii s-au învățat să stoarcă turiștii de mai mulți bani. Locurile de parcare costă între 15 și 20 leva. Cei care parchează fraudulos, pe trotuare sau în alte locuri nepermise, vor avea mașinile ridicate în doar câteva minute.

Turiștii români susțin că bulgarii au început să facă rabat și la calitate.

„Timp de 6 zile am fost cazați la Hotel Luna, din Nisipurile de Aur, în care problemele constatate au persistat. Atenție: ratingul hotelului este de 4 stele, dar condițiile sunt ca la 2 stele în România. Evaluarea de 4 stele este înșelătoare. Probabil acest hotel a avut și zile mai bune, însă în prezent nu merită să te cazezi aici.

Din start precizez că noi nu suntem mofturoși, dar avem pretenția ca atunci când plătim un serviciu, să nu fim luați de proști, iar serviciul respectiv să se ridice la nivelul costului suportat, cost care, de această dată, a fost unul destul de ridicat.

Cea mai mare problemă la Hotel Luna este mâncarea foarte proastă, așa cum rar îți este dat să întâlnești la un hotel de pe litoral din Bulgaria, la all-inclusive. Multe dintre pozele de pe Booking sunt înșelătoare. Alimentele – inclusiv gustările și deserturile sunt cele mai ieftine posibil. În general, mâncarea este fără gust, gătită destul de modest. Oferta nu este suficient de diversificată, zi de zi se servește, de principiu, același lucru. Am avut neplăcerea de a constata că anumite preparate sunt stricate – fasole cu sos tomat care are un miros și gust oribil, de acru, după ore întregi de stat în căldură; mezelurile ușor alterate și uscate; pâinea uscată.

Sucurile și cocktailurile sunt de o calitate foarte proastă. Toate sucurile, cele de la dozator și cele de la bar sunt diluate cu multă apă, un aspect ce nu poate fi decât jignitor pentru un client care plătește pentru produse și servicii de 4 stele. Nu am mai întâlnit într-o unitate de cazare din România un restaurant cu băuturi și alimente atât de proaste.

Nu există cafea inclusă în „all-inclusive”, ci doar ness.
Băuturile – sucuri, ness, băuturi alcoolice pentru clienții de la all-inclusive sunt servite exclusiv în pahare de plastic în restaurant, pe terasă, la bar și la piscină, la fel ca la camping”, a notat de curând o turistă pe site-ul Booking.

 

În România, stațiunea Mamaia rămâne și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru a lua masa la un restaurant

 

În Mamaia, mai multe restaurante și hoteluri au mai scăzut prețurile, ca urmare a cererii modeste. Totuși, există și afaceriști care nu au lăsat jos ștacheta.

O ciorbă de burtă la un restaurant din Mamaia costă 32 de lei, iar o porție de sarmale cu mămăliguță costă nu mai puțin de 49 de lei. La un cunoscut restaurant din zona „Butoaie”, un șnițel vienez costă 89 de lei, iar porție de cartofi pai ajunge la 14 lei. În total, ar trebui să achitați la final 101 lei.

Dacă o persoană vrea să mănânce o ciorbă la prânz, atunci trebuie să știe că la „împinge tava” aceasta costă nici mai mult, nici mai puțin de 20 de lei.