Bulgarii cer demisia Guvernului. Oamenii s-au săturat de facturile enorme la întreţinere

Publicat: Marţi, 19 Februarie 2013 09:48 // Actualizat: Marţi, 19 Februarie 2013 10:12 // Sursa: RTV.net

Mii de oameni au protestat, luni seară, în mai multe oraşe din ţara vecină faţă de nivelul scăzut de trai şi de costurile mari la întreţinere.

Bulgarii au cerut demisia Guvernului de la Sofia. Protestele au avut loc la câteva ore după ce Boiko Borisov, premierul bulgar, l-a demis pe ministrul Finanţelor, Simeon Diankov, într-o încercare de a reduce tensiunile sociale.

La Sofia, cel puţin 1.000 de persoane s-au strâns în apropierea Parlamentului. Jandarmii au fost nevoiţi să folosească forţa pentru a-i îndepărta pe demonstranţi. O manifestaţie similară a avut loc şi în centrul Varnei, unde pentru a noua zi consecutiv mii de oameni au ieşit în stradă.

Oamenii sunt nemulţumiţi de facturile mari la electricitate pe care le-au primit la sfârşitul lui ianuarie. Manifestanţii cer "naţionalizarea" celor trei companii de distribuţie a energiei electrice.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 mar 18:45
...“monopolurilor din energie”, apoi împotriva Guvernului şi a întregii clase politice. Citeşte şi Bulgarii cer demisia Guvernului. Oamenii s-au săturat de facturile enorme la întreţinere ...
19 feb 14:14
Răspunde | Votează email 0 email
Flo
Si Noi Sa Cerem Energie Libera Pentru Toata Lumea, Agricultura Organica Urbana, Zero Taxe Pentru Infiintarea Unei Afaceri, Dreptul De A Vota Fiecare Lege In PArte :)
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H