Bulibaşa Stănescu „Imperialul”, arestat pentru înşelăciuni în afaceri cu AUR şi CEAPĂ

Cel mai important membru al comunităţii ţigăneşti de la Ciurea a fost reţinut luni pentru 24 de ore, au transmis surse din Poliţie pentru Ziaruldeiasi.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 07:29
Bulibaşa Stănescu „Imperialul”, arestat pentru înşelăciuni în afaceri cu AUR şi CEAPĂ

Ionel Stănescu, zis „Ferdinand”, sau „Imperialul”, este acuzat într-un dosar de înşelăciune. Bulibaşa a fost eliberat din arest în data de 7 mai, fiind plasat în arest la domiciliu într-un alt dosar, în care este cercetat de asemenea pentru înşelăciune.

E vorba de dosarul în care este anchetat alături de alţi membri ai comunităţii, după ce ar fi comandat cantităţi mari de legume, pe care le-a primit de la agricultori din Moldova, însă nu le-a mai plătit. Potrivit unor surse judiciare, în acest nou dosar este acuzat de o faptă similară.

Mai exact, acum câteva luni, bulibaşa ar fi comandat mai multe bijuterii din aur de la o persoană. După ce a primit respectivele bijuterii, „Imperialul” ar fi motivat că trebuie să verifice bijuteriile, şi s-a făcut nevăzut. Ulterior, nu a mai răspuns apelurilor victimei şi nici nu i-a mai dat banii.

Prejudiciul ar fi de aproximativ 10.000 de euro, au mai precizat surse din Poliţie.

În celălalt dosar în care bulibaşa este cercetat, instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, anchetatorii au făcut descinderile acum aproximativ o lună. 11 persoane au fost arestate la acel moment sau plasate sub control judiciar.

Ei sunt acuzaţi că identificau persoane din alte judeţe care vindeau diverse produse. Până să fie instituită starea de urgenţă în ţara noastră, ei căutau în special vânzători de lemn, însă mai apoi s-au orientat către cultivatori de legume, fructe sau produse alimentare, în special cartofiţi ceapă.

„Deşi iniţial stabileau plata pe loc, după descărcare, invocau diferite pretexte de amânare a plăţii, finalizând prin a nu mai achita nicio sumă de bani persoanelor care livrau marfa. Ulterior, valorificau mărfurile în interes propriu sau prin intermediar, altor persoane”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Victimele escrocilor au fost păgubiţi cu sume între 250 şi 20.000 de lei, prejudiciul exact urmând a fi stabilit în cadrul anchetei.

Citeşte şi: Poliţia face 18 percheziţii în 4 judeţe la persoane bănuite de tăierea de arbori din fondul naţional şi folosirea de avize false