Bulibaşa Ferdinant Stănescu a fost REŢINUT

Procurorii DNA au început urmărirea penală şi l-au reţinut pentru 24 de ore pe bulibaşa Ferdinant Stănescu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

RomaniaTV.net
10 dec. 2015, 13:38
Bulibaşa Ferdinant Stănescu a fost REŢINUT

Iată ce susţin procurorii în ordonanţa lor, potrivit libertatea.ro. „În zilele de 22.11.2015, 25.11.2015 și 09.12.2015, suspectul Stănescu Ferdinant a pretins de la o persoană (denunțător în cauză), suma totală de 30.000 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra a trei magistrați din municipiul Iași, învestiți cu soluționarea unei cauze penale în care o rudă a denunțătoarei a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv.

Citeşte şi Parlamentul. Sunt VICTIMA unui sistem construit şi consolidat de partidul meu

În schimbul banilor pretinși, suspectul a afirmat că îi va determina pe magistrații respectivi să dispună punerea în libertate a persoanei respective. Suspectul susținea că, fiecare dintre cele trei persoane („doi procurori și un judecător”) urmau să primească inițial suma de 5.000 de euro, iar, după punerea în libertate a rudei denunțătorului, încă 5.000 de euro/persoană.

La data de 09 decembrie 2015, în parcarea unui hotel din localitatea Băile Felix, suspectul Stănescu Ferdinant a primit de la denunțător o primă tranșă de 12.000 de euro din suma pretinsă, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Suspectului Stănescu Ferdinant i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 10 decembrie 2015, Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”. 


loading...
Partenerii noștri