„Bun de-ţi lingi degetele” nu mai e de actualitate. Reclamă celebră suspendată din cauza coronavirusului VIDEO

Sloganul KFC "Bun de-ţi lingi degetele!" nu este tocmai cel mai potrivit în contextul ravagiilor făcute de noul coronavirus, compania suspendând campania de publicitate, după ce aceasta a fost catalogată drept "iresponsabilă" de o marte parte a opiniei publice.

13 mart. 2020, 12:36
„Bun de-ţi lingi degetele” nu mai e de actualitate. Reclamă celebră suspendată din cauza coronavirusului VIDEO

Organizaţiile de sănătate publică au semnalat că este total contraproductiv ca KFC să continue campania „Bun de-ţi lingi degetele!” în contextul răspândirii coronavirusului la nivel global. Specialiştii recomandă insistent spălarea cât mai des a mâinilor, iar reclama contrazice tocmai aceste norme elementare de igienă, împotriva răspândirii Covid-19.

De când a fost lansată campania, în urmă cu două săptămâni, s-au înregistrat nu mai puţin de 163 de plângeri oficiale în Marea Britanie, considerând că încurajează la răspândirea coronaviruslui, fiind „total iresponsabilă”.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Medicul Mihai Craiu: „Nu faceţi asta!”. Cea mai mare greşeală pe care o pot face părinţii din România

Într-o declaraţie dată de board-ul KFC se arată sec încetarea campaniei. „Nu este momentul potrivit pentru a difuza această reclamă acum, aşa că vom suspenda momentan, dar suntem mândri de ea şi o vom relua când va fi cazul”.

Presa britanică scrie că KFC a scăpat de penalizare, retrăgând compania înainte de a primi vreun avertisment de la autorităţi.