Bunica Emmei Răducanu, interviu savuros şi imagini inedite cu nepoata campioană în presa britanică

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, câştigătoarea US Open, a declarat într-un interviu pentru WTA Insider că standardele insuflate de părinţii săi au ajutat-o în carieră, pentru că încearcă în fiecare zi să fie la potenţial maxim. Bunica ei din România a devenit şi ea vedetă pentru tabloidele britanice.

19 sept. 2021, 08:20
Bunica Emmei Răducanu, interviu savuros şi imagini inedite cu nepoata campioană în presa britanică

Bunica Emmei Răducanu, Niculina, are 88 de ani şi locuiește la etajul 4 al unui bloc turn din Sectorul 2. Niculina Răducanu a vorbit pentru Mirror despre rădăcinile Emmei, care o vizitează de două ori pe an.

Nina, cum este ea cunoscută, a dezvăluit că și fiul ei, căruia îi spune Cătălin, a jucat tenis. „El nu avea timp de antrenamente pentru că era prea ocupat cu școala și regimul comunist nu îți lăsa mult timp să îți urmeză pasiunile”, a afirmat Niculina Răducanu pentru Mirror.

„Sunt cu adevărat mândră de Emma, ​​dar sunt mândră și de fiul meu și de soția lui pentru că au scos un campion din ea.

Acesta este rezultatul muncii ei grele, alături de părinții ei, care au investit mult timp în ea cu o pregătire riguroasă”, a mai spus Niculina Răducanu.

Bunica Emmei Răducanu: „Am vrut să renunţe, i-am întrebat pe părinţii ei dacă n-ar trebui să renunţe la tenis. Sănătatea ei e mult mai importantă”

Ea a declarat că fiul ei era strigat cu numele Cătălin, însă pentru că ai lui colegi îi spuneau că e nume de fată, a preferat să folosească al doilea prenume – Ion – transformat mai apoi în Ian.

Ion Răducanu este singurul copil al Ninei și el a avut grijă de mama lui și după ce tatăl lui a murit. Absolvent al Politehnicii, el a găsit o oportunitate de lucru și s-a mutat cu soția în Canada, acolo unde Emma s-a născut în 2002, însă a preferat să vină mai târziu în Marea Britanie pentru a fi mai aproape de casă.

„Catalin a fost întotdeauna foarte muncitor și nu numai că și-a urmat cariera, a fost și un băiat cuminte, care a avut mereu grijă de treburile sale și a avut grijă de casă, lucru pe care l-am apreciat”, a mai afirmat Niculina.

Ea a spus că nu a urmărit finala US Open pentru că avea mari emoții și pentru că era la o oră târzie.

Bunica Emmei Răducanu, noi mărturisiri despre nepoata celebră. „Când vine la București, vorbim româneşte”

Răducanu, sportivă cu tată român şi mamă chinezoaică, ocupă acum locul 23 WTA, după ce săptămâna trecută era pe 150.

“Lucrul pe care m-au învăţat părinţii mei fiind foarte critici este că am aşteptări foarte mari de la mine şi standarde ridicate. Cred că acesta este un lucru bun în general, dar poate şi uneori şi dăunător, pentru că aştepţi atât de mult de la tine şi vrei să fii perfectă, dar este imposibil să fii perfectă. Cred că am nevoie să îmbunătăţesc acest aspect, să mă mai relaxez. Însă sunt de părere că aceste standarde şi etica de muncă pe care mi le-au insuflat din trecutul lor categoric m-au ajutat pentru că mă solicit la maxim de fiecare dată când intru pe teren. În fiecare zi încerc să maximizez ce am şi să îmi maximizez potenţialul”, a spus Răducanu.


loading...
Partenerii noștri