Bunica lui Obama: accident grav de maşină la 91 de ani

Sarah Obama, bunica vitregă a preşedintelui american Barack Obama, a scăpat cu viaţă dintr-un accident rutier. Maşina în care se afla bunica liderului de la Casa Albă s-a rostogolit de mai multe ori pe o şosea din vestul Keniei.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 17:03
Bunica lui Obama: accident grav de maşină la 91 de ani

Sarah Obama, în vârstă de 91 de ani, a fost dusă de urgenţă la spital după ce şoferul maşinii în care se afla a pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat de mai multe ori.

„A venit la camera de primiri urgenţe. Avea câteva zgârieturi şi lovituri. I-am tratat aceste zgârieturi şi alte lovituri, dar nu a avut răni grave”, a declarat medicul care a primit-o la Urgenţă.

După mai bine de două ore, Sarah Obama a părăsit spitalul şi a fost dusă la locuinţa ei din Kogelo, unde se află sub pază şi supraveghere medicală. Bunica preşedintelui american spune că este o minune că a supravieţuit.

Pe aceeaşi şosea, unde s-a răsturnat maşina bunicii lui Obama, cu doar câteva ore înainte, peste 20 de oameni îşi pierduseră viaţa în urma coliziunii dintre două microbuze .

Sarah Obama este a doua soţie a bunicului din partea tatălui lui Barack Obama. Practic, este bunica lui „vitregă”, iar el o numeşte „bunică” în memoriile sale, „Dreams from My Father”, în care povesteşte întâlnirea pe care a avut-o cu ea în timpul unei călătorii, în 1988, în locul de origine al tătălui său şi stânjeneala lor în încercarea de a comunica.