Bunica paternă a Emmei Răducanu, dezvăluiri în premieră despre nepoata campioană: „Este mâncarea ei preferată şi a învăţat să şi-o pregătească singură”

Bunica paternă a Emmei Răducanu, care locuieşte în România, a făcut câteva dezvăluiri despre nepoata campioană, pe care nu a ami văzut-o dinainte să înceapă pandemia.

15 sept. 2021, 11:11

Bunica Emmei Răducanu locuieşte într-un bloc din centrul Capitalei. Femeia nu şi-a mai văzut nepoata de aproape doi ani. Şi nici măcar la televizor nu a putut să o vadă, asta pentru că nu a avut tăria să urmărească finala US Open.

Tenismena va ajunge, însă, în România în luna octombrie, pentru a participa la turneul Transylavia Open, intrat în premieră în circuitul WTA şi tot atunci îşi va reîntâlni şi bunica.

Mama lui Ion Răducanu a dezvăluit, pentru Observator, că atunci când nepoata o vizitează îi pregăteşte sarmale, mâncarea preferată a campioanei. Şi mai mult decât atât, ea însăşi a învăţat să pregătească acest fel de mâncare.

Şi ea a învățat, și ei au învățat, toți învață când vin. Când faci, înveți„, spune, mândră, bunica.

Citeste si Simona Halep se mărită. Tatăl jucătoarei de tenis a dat detalii: „Nuntaşii nu au voie să fimeze nimic”. Cine sunt naşii

Totodată, bunica Emmei le-a transmis românilor un mesaj din partea nepoatei sale: „Ea mulțumește tuturor românilor că au simțit, că au fost alături de ea și eu vă mulțumesc și dumneavoastră că ați fost alături de ea„, a spus femeia.

Tatăl Emmei Răducanu a părăsit România după terminarea facultăţii

Ion Răducanu a plecat din România după ce a terminat Facultatea de Construcţii. La Toronto, a cunoscut-o pe chinezoaica Renee, iar în noiembrie 2002, s-a născut fiica lor. Doi ani mai târziu, familia Răducanu s-a mutat la Londra.

Emma şi-a văzut părinţii jucând tenis încă de când era mică, dar nu a fost imediat atrasă de acest sport. A practicat alte sporturi până să rămână cu racheta în mâini. Ion, care şi-a schimbat numele în Ian, s-a ocupat de de cariera ei.

Născută la Toronto în 2002, cu mamă chinezoaică și tată român, Răducanu s-a mutat în Anglia când avea doar 2 ani. Familia ei s-a stabilit în Bromley, Kent, iar centrul de tenis avea să devină în curând o a doua casă pentru ea”, se arată pe site-ul federației britanice de tenis.

Părinții ei lucrează acum în Finanțe.

De la ei a preluat puterea mentală, atât de evidentă la New York”, notează sursa citată.

Copil fiind, Emma si-a petrecut multe dintre vacanțe vizitând bunicii din România, unde a și jucat în turnee de tenis, în turneele de copii. Este o călătorie pe care încă îi place să o facă și azi. Se bucură să-și viziteze bunica, undeva în centrul Bucureștiului. Merge în România de câteva ori pe an și se bucură de mâncarea incredibilă pregătită de mamaie”, se relatează pe site-ul federației cu sediul la Londra.

Citeste si Eduard Novak aruncă BOMBA! Ministrul Tineretului şi Sportului: „FCSB este Steaua!”

Emma a început drumul spre performanță la Bromley Tennis Centre. La vârsta de 6 ani, câștiga naționalele Under 8.
Mai târziu, Emma a câștigat un turneu rezervat fetelor sub 9 ani, la Sundridge Park din Kent, apoi și-a adjudecat Kent County Junior Championships.

Primul titlu național îl obţine la vârsta de 9 ani, în octombrie 2010, când cucereşte primul titlu regional LTA, la Beckenham, fără a ceda vreun set.

Copila de 8 ani a continuat să-și adjudece titluri locale și regionale în întreaga țară, inclusiv Scottish Junior Open și Bournemouth Open.