Bunicii, prea ocupați să mai stea cu nepoții. Tinerele mame se plâng de neimplicarea bunicilor: „Vin, fac poze pentru facebook şi pleacă”

Mulți dintre părinții din zilele noastre sunt din generația care a crescut și alături de bunici, cu vacanțe de vară petrecute la țară la bunici. În prezent, lucrurile s-au mai schimbat. Fie că lucrează, fie au alte activitați și nu mulți bunici se mai implică activ în creșterea nepoților.

30 mart. 2024, 11:58
Bunicii, prea ocupați să mai stea cu nepoții. Tinerele mame se plâng de neimplicarea bunicilor: „Vin, fac poze pentru facebook şi pleacă”

Ultimii ani au adus multe schimbări în ceea ce privește familia. Tinerii amână momentul să o întemeieze și sa aibă copii, dând prioritate carierei. Bunicii nu se mai implică în creșterea copiilor pentru că fie lucrează, fie călătoresc sau nu vor.

O tânără mamă, al cărui copil are 2 ani, a povestit cazul ei în mediul online. Aceasta s-a plâns de faptul că bunicii petrec puțin timp cu nepotul lor.

„Bună, cum procedați cu bunicii care fug de nepoți? Soacra nu stă mai mult de 2 ore cu copilul de 2 ani și asta în prezența mea, nu a rămas niciodată doar ea cu el, vine o dată la câteva săptămâni își face poze pentru Facebook cu copilul și pleacă.

Citește și: Povestea cutremurătoare a gemenilor găsiți fără suflare, în casa bunicilor din Dolj. Bătrânii au fost cei care au avut grijă de ei, după ce mama lor i-a părăsit când aveau doar un an. ”Mi-am dat sufletul pentru ei”

Problema este că ea în mediul online vrea să pară bunica ideală, drept dovadă și comentariile de la pozele cu copilul, dar de fapt realitatea este alta.

Mi-ar fi plăcut să aibă și copilul meu amintiri cu o bunică răbdătoare, caldă, care să îi facă diferite feluri de mâncare, eu amintirea asta o am de la bunici”, a scris tânăra mămică pe grupul Sfaturi utile pentru toată lumea, potrivit ziare.com.

Comentariile nu au întârziat să apară. Unii le critică pe mame și metodele moderne de educație a copiilor pe care le folosesc. Alții le critică pe bunici.

„Genul asta de putori egoiste și parșive sunt multe!”

„Putori sunt mamele ce nu știu să își educe progeniturile. Acum sunt needucați și cu fițe de la 2 ani. Li se permit prea multe și îți aruncă în cap cu ce nimeresc sau trag totul jos …și nu ai voie să îi cerți.”

Citește și: Pui cu ciuperci și smântână! Rețeta secretă a bunicii veche de peste 100 de ani cu care o să faci furori

“Poate nu vrea să deranjeze, căci sunt destule nurori care se plâng pe aici că le sufocă soacrele că spun copilului vin la mama etc. Și nu, nu sunt soacră, să le țin partea.”

„Bunicii din ziua de azi nu vor să se implice. Cam asta e situația. Până la urmă nimeni nu face un copil pe cârca nimănui. Nu poți obliga pe nimeni să stea cu copilul, dacă nu vrea. Plus că la 2 ani, este extrem de obositor să stai cu copilul.“