Pui cu ciuperci și smântână! Rețeta secretă a bunicii veche de peste 100 de ani cu care o să faci furori

Când nu știm ce să gătim dar vrem să avem parte de un real deliciu culinar, putem găti pui cu ciuperci și smântână. Acest preparat poate servi oricând și la orice ocazie și sigur toți se vor bucura de gustul din farfurie.

30 ian. 2024, 22:55
Pui cu ciuperci și smântână! Rețeta secretă a bunicii veche de peste 100 de ani cu care o să faci furori
Pui cu ciuperci și smântână! Rețeta secretă a bunicii veche de peste 100 de ani cu care o să faci furori

Preparatele culinare cu smântână au un gust aparte, iar în combinație cu un pui natural și ciuperci proaspete iese un adevărat deliciu! Tot ce avem nevoie pentru această rețetă sunt câteva ingrediente și puțină imaginație.

Citește și Rețeta de piftie de curcan care ți se va topi în gură! Secretele bucătăreselor iscusite au fost descoperite

Rețeta secretă a bunicii de pui cu ciuperci și smântână

Nu doar că este un fel de mâncare gustoasă, dar este și foarte sănătoasă! Puiul cu ciuperci și smântână merge de minune la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat irezistibil. Ciupercile fragede, moi și suculente vor oferi cărnii mai mult savoare.

Putem pregăti și o ciulama de pui ornată cu verdeață proaspătă tocată și servită cu mămăliguță. Sigur nu ai cum să reziști la așa bunătate! Ciulamaua de ciuperci cu pui este ideală indiferent de masă sau ocazie. Mâncărurile cu pui sunt ușoare și recomandate și celor care vor să aibă un stil de viață sănătos și echilibrat. De asemenea, preparatele culinare cu ciuperci sunt irezistibile și pe placul multora dintre noi. Rețetele sunt diverse, inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe. Câteva porții de pui cu ciuperci și smântână sunt ideale de pregătit la o masă în familie.

Pentru un pui cu ciuperci și smântână vom avea nevoie de 750 g de pulpe de pui, 350 g de ciuperci champignon, 3 linguri de ulei, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 500 ml de smântână, sare, piper, 2 foi de dafin și pătrunjel verde.

Primul pas este prăjirea cărnii de pui. Se curăță și se spală pulpele apoi se taie în jumătate și se lasă la scurs, însă nu înainte de a le masa cu sare. Între timp, se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Ciupercile se curăță, se spală și se taie în felii groase.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins apoi se adaugă carnea de pui și se rumenește ușor, la foc mic. Când este gata se ia carnea de pe foc, apoi se trec la călit ceapa apoi usturoiul, iar după ce se rumenesc ușor se adaugă ciupercile. Acestea vor lăsa o zeamă aromată, iar când aceasta scade, se pune smântâna și carnea de pui și se lasă totul la foc mic timp de 10 minute. Se potrivește gustul cu sare și un pic de usturoi răzuit. Când este gata, se ia tigaia de pe foc și se lasă mâncarea ușor la răcit apoi se servește cu mămăliguță sau pâine de casă.

Citește și Rețeta de pâine cu un singur gram de drojdie! Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul pentru un rezultat pufos și gustos