Bunicul fetiţei de 3 ani care a ars în maşină, cercetat penal

Fetiţa din Curtici a ars în maşină din cauza unui scurtcircuit electric. Acesta este verdictul ancehtatorilor

10 nov. 2015, 13:43
Bunicul fetiţei de 3 ani care a ars în maşină, cercetat penal

În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit că incendiul, în urma căruia o fetiţă de trei ani a suferit arsuri grave, a pornit de la un scurtcircuit electric produs la sistemul suplimentar de încălzire (denumit sirocou) a autoturismului, care era amplasat în partea din spate a maşinii – fetiţa aflându-se în momentul izbucnirii incediului pe bancheta din spate a autovehicului marca VW Sharan. „Urmare a solicitării efectuată de Poliţia oraşului Curtici, o echipă formată din doi ofiţeri s-a deplasat în oraşul Curtici pentru stabilirea cauzelor probabile de incendiu. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului asupra autoturismului s-a stabilit ca şi cauză probabilă de incendiu scurtcircuit electric la sistemul suplimentar de încălzire a autoturismului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Fetiţă de 3 ani, arsă pe 60% din corp după ce a fost lăsată nesupravegheată

Bunicul fetiţei, cel care ar fi lăsat-o nesupravegheată în maşină, cu motorul pornit, este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă. Încadrarea juridică se poate schimba însă pe parcursul anchetei în funcţie de evoluţia stării fetiţei sau de alţi factori.
Fetiţa de trei ani a fost transferată de la Spitalul Judeţean Arad la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara cu arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corporală şi cu arsuri de căi aeriene. Bunicul micuţei a fost cel care a reuşit să o scoată din maşina în flăcări. Interiorul autoturismului a fost ars complet în incendiu.