Bunurile confiscate în dosarul ICA, evaluate la 32,6 milioane de euro

Publicat: Marţi, 27 Octombrie 2015 14:18 // Actualizat: Marţi, 27 Octombrie 2015 14:18 // Sursa: romaniatv.net

Terenurile şi clădirile confiscate de stat în dosarul ICA au fost evaluate. Este vorba în total de patru terenuri şi trei clădiri, care ajung la aproximativ 33 de milioane de euro. Cea mai scumpă este o clădire cu opt etaje.

ANAF a anunţat marţi că rapoartele comisiei de evaluare din cadrul AFP Sector 1 au fost finalizate. Rapoartele de evaluare au vizat terenul şi clădirea în suprafaţă de 3.789 mp situate în Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr 25-27 (fostul sediu Antena) şi mai multe terenuri şi clădiri situate pe strada Gârlei, acestea aparţinând anterior Grivco.

"Rapoartele finale urmează să fie înaintate către Ministerul Finanţelor Publice, care are calitatea de proprietar al acestor bunuri", arată ANAF, într-un comunicat.

În august 2014 Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Instanţa a dispus şi confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco, prejudiciul total fiind de circa 60 de milioane de euro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
23 Aug
noapte 20 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H