Burberry nu va mai da foc produselor nevândute. Numai în ultimul an a ars produse de peste 30 milioane euro

Publicat: Joi, 06 Septembrie 2018 11:38 // Actualizat: Joi, 06 Septembrie 2018 11:38 // Sursa: romaniatv.net

Casa de moda de lux Burberry a anunţat joi că va pune capăt practicii de a incendia produsele nevândute şi, totodată, nu va mai utiliza blănuri adevărate în colecţiile sale.

Burberry a precizat că este decisă să fie mai responsabilă social şi cu mediul înconjurător, în urma criticilor declanşate de dezvăluirile potrivit cărora, în ultimul exerciţiu financiar, a preferat să dea foc unor produse în valoare de 28,6 milioane de lire sterline (aproximativ 31,7 milioane euro) în loc să scadă valoarea mărcii. De asemenea, Burberry a informat că a decis să urmeze exemplul altor case de modă, precum Versace sau Gucci, care au eliminat blănurile adevărate precum cele de iepure, vulpe sau nurcă, din gama lor de produse.

"Luxul modern înseamnă să fi responsabil social şi cu mediul", a declarat directorul general, Marco Gobbetti. Acesta este în mijlocul unui proces de repoziţionare a mărcii în zona superioară şi mizează în acest sens pe designerul Riccardo Tisci, care anterior a lucrat la casa Givenchy şi a conceput costume pentru staruri precum Beyonce şi Madonna.

Burberry nu este singura casă de modă care distruge produsele nevândute, o practică pe care retailerii au descris-o ca o măsură pentru a proteja proprietatea intelectuală şi a împiedica contrafacerea. O investigaţie derulată anul trecut a scos în evidenţă că retailerul suedez H&M a distrus 60 de tone de haine începând din 2013.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Burberry burberry blana naturala H&M haine arse Marco Gobbetti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
10 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H