Bursa de la Londra a selectat zece companii româneşti care pot „inspira Europa”

Zece companii româneşti - Allview, B&B Collection, Complet Electro Serv, Elbi Electric & Lighting, Fan Courier, Gradinariu Import Export, Medist Group, Microfruits, Neptun, Vox Carrier - au fost incluse în raportul "1.000 de companii care pot inspira Europa", realizat de bursa de la Londra.

07 sept. 2017, 13:11
Bursa de la Londra a selectat zece companii româneşti care pot „inspira Europa”

Raportul, realizat anual London Stock Exchange (LSE), include IMM-uri europene care s-au făcut remarcate în domeniul în care activează şi care au potenţial semnificativ de creştere, scrie news.ro. Numărul de companii româneşti incluse în raportul bursei londoneze este similar cu cel din Ungaria şi Cehia. România este depăşită însă de Polonia, prezentă cu 30 de companii, în timp ce Bulgaria are doar cinci companii incluse pe această listă.

Citeşte şi O grupare suspectată de trafic de persoane şi proxenetism a fost destructurată de DIICOT

Raportul detaliază povestea unor companii incluse pe listă, inclusiv pe cea a producătorului românesc de telefoane inteligente, Allview. „Allview a fost prima companie românească care a lansat o tabletă PC şi prima care a dezvoltat un smartphone sub o marcă românească. În acest context, nu este, probabil, nicio surpriză că acest brand este printre principalii jucători pe piaţa locală şi a reuşit să se extindă rapid pe piaţa europeană”, se afimă în raportul bursei de la Londra.

Allview a pătrus pe 20 de pieţe europene, printre care se numără Polonia, Spania şi Lituania, având în spate o echipă puternică care a creat o interfaţă prietenoasă şi a echipat telefobul cu cele mai recente tehologii, se mai menţionează în raportul citat.