Bursa din SUA, cea mai mare cădere din istorie din cauza coronavirus. „Acţiunile şi obligaţiunile ne spun că vine Apocalipsa”

Indicele Dow Jones Average Industrial al Bursei de la New York a scăzut cu peste 1.000 de puncte din cauza ştirilor legate de răspândirea coronavirus, acesta fiind cel mai mare declin înregistrat de 100 de ani de când este măsurat. Economiştii anticipează un scenariu sumbru din cauza scăderii valorii acţiunilor şi obligaţiunilor din întreaga lume.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 06:25
Bursa din SUA, cea mai mare cădere din istorie din cauza coronavirus. „Acţiunile şi obligaţiunile ne spun că vine Apocalipsa”

Indicele S&P500 al Bursei de la New York a scăzut cu 4,42% pe fondul creşterii spectaculoase a vânzărilor pe pieţele financiare internaţionale, pe măsură de apar informaţii despre răspândirea epidemiei de coronavirus. Bursa americană s-a prăbuşit cu peste 10 la sută faţă de nivelul înregistrat vinerea trecută, fiind cel mai mare cădere de la criza financiară globală din 2008.

Indicele Dow Jones Average Industrial a căzut cu 1.190,95 de puncte, fiind cea mai mare cădere nominală de o zi din istoroia de peste 100 de ani de când este măsurat. Investitorii vând acţiuni şi se grăbesc să cumpere obligaţiunile emise de statul federal american. Creșterile din piețele de bonduri au drept consecinţă dobânzi nimime. Notele Trezorerie americane cu scadența la 10 ani au atins un randament de 1,264%, cel mai mic din istorie.

„Acțiunile și bondurile spun că vine Apocalipsa”, a declarat economistul-şef al MUFG Union Bank, Chris Rupkey pentru Bloomberg, citat de Time

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că infecţiile cu coronavirus ar putea provoca o pandemie. Vestea a determinat un val de vânzări pe pieţele financiare internaţinoale întrega săptămână.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu: „Pentru prima oară în istorie România s-a împrumutat cu dobânzi negative în euro”

Investitorii se tem de o încetinire a economiei globale. Deja, Banca americană de investiții Goldman Sachs a tăiat perspectivele de creștere a profiturilor pentru corporațiile din Statele Unite până la nivelul zero.

„Piața merge în jos și se întâmplă destul de repede, dar este foarte dificil să spunem că totul s-a terminat”, a afirmat Sameer Samana, senior global market strategist la Wells Fargo Investment Institute.

Citeşte şi: Interviu EXCLUSIV cu românul infectat cu CORONAVIRUS. Mărturii de pe patul de spitalloading...
Partenerii noștri