Bursa locurilor de muncă pentru studenţi, 15 companii oferă 80 de joburi

Primăria municipiului Satu Mare organizează pentru prima dată, în perioada 11 - 12 mai, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca, o bursă a locurilor de muncă pentru studenții sătmăreni care își finalizează aici studiile.

11 mai 2017, 05:14
Bursa locurilor de muncă pentru studenţi, 15 companii oferă 80 de joburi

Consilierul Butka Gergely de la Primăria Satu Mare a declarat, pentru AGERPRES, că scopul acestui târg este de a readuce acasă tinerii care în ultimii ani au plecat într-un număr alarmant. Astfel, la prima ediție a acestei burse sunt prezente 15 companii care oferă 80 de locuri de muncă.

„Împreună cu primarul Kereskényi Gábor am discutat de mai mult timp despre faptul ca în ultimii ani, tinerii au plecat într-un număr alarmant de mare din orașul nostru. Suntem conștienți de faptul că Satu Mare se va dezvolta numai dacă tinerii se întorc după absolvirea studiilor și se angajează acasă. Acest lucru se va întâmpla doar dacă le oferim condiții bune de trai în orașul lor natal. Firmele au nevoie de forță de muncă pricepută și tocmai tinerii care se întorc reprezintă cheia acestui proces, de asigurare a unui personal bine instruit pentru firmele de top. Astfel, după dezbateri cu specialiști și cu tineri, s-a născut ideea de a face primul pas concret în acest sens, de a aduce tinerii acasă la Satu Mare. Mai mult de 80 de joburi sunt oferite de către 15 companii și firme sătmărene, 95% din posturile oferite sunt destinate tinerilor cu studii universitare”, a afirmat Butka Gergely.

Astfel, în domeniul industriei sunt oferite posturi de inginer mecanic, electronist, inginer producție, manageri de proiect, inginer automatist, inginer de calitate, responsabil de mediu precum și alți specialiști tineri. În domeniul informaticii firmele sătmărene caută programatori în limbaje Java, C# și PHP, dezvoltatori de software, asistenți în servicii IT și vânzări. În alte domenii sunt oferite locuri de muncă pentru tineri economiști, designeri, copywriteri, specialiști în vânzări și marketing, responsabili pentru logistică și aprovizionare precum și alte joburi de perspectivă.

De asemenea, Primăria Satu Mare argumentează că traiul în oraș poate fi mai plăcut pentru tineri, în condițiile în care se construiesc noi locuințe ANL și sunt oferite tot mai multe oportunități de divertisment și petrecere a timpului liber.

„Traiul este mai ieftin decât la Cluj, chiriile sunt rezonabile și părinții pot fi de ajutor oricând pentru tinerii familiști. În 2016 am predat 75 de locuințe ANL și în acest an începem construcția altor 75 de locuințe pentru tineri. Echipa de la Primărie se străduiește să ofere cât mai multe oportunități de divertisment și de petrecere a timpului liber pentru tineri. Regândim evenimentele și le adaptăm preferințelor tinerilor. Această ofertă se extinde continuu și va crește cu atât mai mult dacă tinerii sătmăreni se vor implica în aceste activități, ca participanți sau organizatori”, a afirmat Butka Gergely.

Primăria Satu Mare are în vedere să organizeze această bursă și în alte orașe unde sunt plecați tinerii din oraș, aceștia având la dispoziție și o platformă online intitulată www.haiacasa.sm „Această atitudine de deschidere trebuie să se reflecte în locuri de muncă bine plătite, în parcuri amenajate, în piste de bicicliști, în posibilități de recreație și de distracție. Revitalizarea orașului nu se va întâmpla în câteva săptămâni sau câteva luni, este un proces care pe termen lung va da rezultate, a concluzionat Butka Gergely.