Bursa zvonurilor: Cine ar putea să-l înlocuiască pe Radu Stroe la Ministerul de Interne

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, şi senatorul PNL Teodor Atanasiu sunt numele vehiculate de către liberali pentru a prelua şefia Ministerului de Interne după ce Radu Stroe a demisionat, au declarat pentru Mediafax surse din PNL.

RomaniaTV.net
23 ian. 2014, 16:22
Bursa zvonurilor: Cine ar putea să-l înlocuiască pe Radu Stroe la Ministerul de Interne

Scutaru a preluat în octombrie 2013 şefia grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, fiind liderul organizaţiei PNL Buzău. Deputatul PNL a fost vicepreşedinte în Comisia de apărare şi a parcurs o serie de cursuri de securitate, relaţii internaţionale şi programe de informare la NATO.

De asemenea, sursele citate au precizat că o altă variantă luată în calcul la nivelul PNL pentru şefia MAI este senatorul Teodor Atanasiu, care este membru al comisiei parlamentare de control al SRI. El este liderul PNL Alba şi a fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, timp de doi ani, demisionând din această funcţie în urma unei plângeri penale adresate DNA care în cele din urmă a primit NUP. Atanasiu a mai fost preşedinte al AVAS şi preşedinte al Consiliului Judeţean Alba.

Senatorul PNL a fost cercetat de către DNA Cluj în dosarul privind presupuse fraude la referendumul din 2012, însă în urmă cu câteva zile a fost scos de sub urmărirea penală de către procurori.

O decizie oficială la nivelul PNL în privinţa nominalizării pentru Ministerul de Interne urmează să fie luată pe 1 februarie, la Delegaţia Permanentă a PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele prin care se ia act de demisia lui Radu Stroe din funcţia de ministru de Interne şi se desemnează ca ministru interimar Gabriel Oprea.


loading...