Burse mai mari pentru studenţi. 1.200 de lei vor primi cei care au cele mai bune rezultate

Studenţii bursieri ai Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi vor primi lunar între 458 de lei şi 1.200 de lei. Bursa de performanţă, de 1.200 de lei, este acordată doar pe bază de concurs, fiind vizaţi studenţii cu cele mai mari medii, cu rezultate pe partea de cercetare ştiinţifică sau inovare, sau care au alte merite la nivel ştiinţific şi didactic.

RomaniaTV.net
14 mart. 2017, 09:59
Burse mai mari pentru studenţi. 1.200 de lei vor primi cei care au cele mai bune rezultate

Conform prevederilor din Ordonanţa de Urgenţă nr. 2/2017 şi a metodologiei de aplicare stabilită prin Ordinul de Ministru 3392/27.02.2017, studenţii bursieri de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi vor putea încasa lunar între 458 de lei şi 1.200 de lei.

Conducerea universităţii a stabilit că nu vor mai exista burse de studiu, acestea numindu-se de acum „de merit“, iar valoarea lor minimă va fi în cuantum de 459 de lei, iar maximă de 1.092 de lei, oferindu-se proporţional cu media semestrială a studenţilor.

Bursa de performanţă, de 1.200 de lei, este acordată doar pe bază de concurs, fiind vizaţi studenţii cu cele mai mari medii, cu rezultate pe partea de cercetare ştiinţifică sau inovare, sau care au alte merite la nivel ştiinţific şi didactic.

Facultăţile din cadrul Universităţii Tehnice vor avea alocări financiare diferite în ceea ce priveşte fondul de burse, urmând ca fiecare facultate să stabilească valoarea bursei, respectând cuantumul minim şi maxim stabilit la nivel de universitate.

La nivel general, studenţii vor primi burse cu aproximativ 30% mai mari comparativ cu sumele de până acum, mărindu-se şi numărul de beneficiari.

O altă decizie luată de către conducere a fost şi stabilirea unei medii minime pentru acordarea bursei: nota 7. Facultăţile putând să stabilească însă şi o medie mai ridicată dacă sunt foarte mulţi studenţi cu medii mari.

De asemenea, pentru că legislaţia precizează că bursa de merit trebuie să fie mai mare decât cea socială, cuantumul bursei sociale este de 458 de lei, cu un leu mai mică decât cea de merit. Cu toate acestea, fondul de burse poate fi suplimentat în cazul studenţilor orfani sau cu boli cronice, putând să ajungă la 578 de lei.